Stilletjes vertrokken

Soms zijn er van die bestuursleden waarvan je je af blijft vragen, wat doen ze eigenlijk bij de club? Ze komen vaak met een hoop tromgeroffel en een geweldige nieuwe visie binnen, maar nadat de eerste storm is gaan liggen wordt het steeds stiller en stiller, om vervolgens te kunnen zien hoe ze geruisloos via de achterdeur vertrekken.

Een typisch voorbeeld is Martin van Straaten. Hij kreeg de portefeuille veiligheid en supporterszaken. In het begin leek hij met een revolutionaire aanpak te komen op het gebied van supportersbeleid. Hij kwam zelfs op TV met een speciale documentaire op één van de publieke omroepen en was als communicatie-deskundige en man met ervaring in het jongerenwerk een ideale man voor die plek, zo leek het.

Maar Martin van Straaten communiceerde niet met supporters. Ja ok, misschien alleen met degene die mogelijk een stadionverbod kregen. Zelfs het bestuur van de supportersvereniging sprak amper met hem. Op de supportersavond waagde hij een poging om met supporters in gesprek te komen, maar hij deed alles fout op communicatiegebied en er zat zelfs een significante discrepantie tussen zender en ontvanger op die bewuste avond, om het eens in communicatietermen te zeggen.

Communicatie was in de ogen van Martin van Straaten ook een onafhankelijk fanzine voor het karretje proberen te spannen. Toen zijn brief niet in de Gelderlander werd geplaatst zei hij, zonder een verkregen toezegging van onze kant, dat De Trouwe Honden zijn brief wel zouden plaatsen. Wij vonden en vinden dat NEC-bestuursleden voor hun statements en “reclame” beter de eigen communicatiemiddelen zoals het NEC magazine kunnen gebruiken. Helaas voor Martin kwam de brief bij die redactie waarschijnlijk ook niet door de vergadering, want in het NEC-Magazine hebben wij later de brief niet meer terug kunnen vinden.

En nu staat er een berichtje op de site van NEC met de titel: “Mutatie Raad van Commissarissen N.E.C.” met daarin ondermeer de volgende zin over de reden van het vertrek: “De reden hiervoor is een verschil van inzicht over de organisatiestructuur binnen N.E.C. en de invulling daarvan.”

Als ik de dure woorden eraf haal lees ik: Van Straaten is afgeserveerd. Ondanks dat ik mijn bedenkingen heb gehad over zijn rol bij NEC wens ik hem als mens alle goeds toe. NEC wens ik een lid van de Raad van Commissarissen toe
met deze portefeuille die zich echt hard maakt voor supporters en die goed communiceert met diezelfde supporters om de juiste grenzen te kunnen bepalen van het veiligheidsbeleid. (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan