Steun

Na de wat wilde reactie van Van den Eede betreffende de support tijdens de wedstrijd tegen RBC, kwam vandaag de dankbrief van Wisgerhof (namens de selectie) vanwege de steun gister tijdens de bekerkraker tegen NAC. Hoewel beide reacties een tikkie overdreven zijn, geeft het wel aan hoe belangrijk de steun van het publiek voor deze selectie is. Zoals gisteren bleek is NEC menigmaal de mindere als het gaat om kwaliteit, een gebrek dat gecompenseerd wordt door een vechtlust die, gevoed door onze steun, het dubbeltje naar de goede kant kan laten vallen.
In dat opzicht zou je kunnen beargumenteren dat de moeizame seizoenstart deels aan ons te wijten is, de reacties richting de ploeg waren immers vaak erg negatief. Gevoed door de gecommuniceerde (te?) hoge verwachtingen van het management, is er al jaren een verwachtingspatroon waaraan de spelers niet kunnen voldoen. Dit roept bij de supporters een gevoel van onbehagen op dat geprojecteerd wordt op het team. Maar juist deze spelersgroep kan er zelf ook niks aan doen dat die topspits er nog steeds niet is en de kwaliteit dus niet strookt met de verwachtingen.
De oplossing voor het huidige seizoen lijkt dan ook simpel: laten we met z’n allen beseffen dat dit de riemen zijn waarmee dit seizoen geroeid moet worden, hetgeen helemaal niet zo erg hoeft te zijn als alle neuzen dezelfde kant op gericht zijn. Met onze steun kan dit elftal door hard te werken misschien best ver komen, zondag kan bijvoorbeeld een leuke stap gezet worden als er in een hopelijk kolkende Goffert van Sparta wordt gewonnen. Kom op NEC! (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan