Snel vergeten én opvallende wissel

NEC heeft veel punten verspeeld, maar werd dit seizoen zelden van de mat gespeeld. Gisteren was de nederlaag terecht, hoewel NEC vreemd genoeg drie kwartier lang het beste spel sinds de winterstop liet zien.


”We waren voor rust beter”, zei Said Boutahar. ”We hadden voor moeten komen. Hoewel Dennis Gentenaar een geweldige wedstrijd heeft gekeept en ons een paar momenten voor een achterstand heeft behoed.”


En dat gisteravond in Kerkrade de bal weer eens door meer dan twee verschillende NEC-spelers achter elkaar werd beroerd, was vooral te danken aan de Nijmeegse nummer 10. Boutahar: ”Het is hier een heel lekker veld om te voetballen. We wilden georganiseerd voetballen en wisten dat er dan kansen zouden komen.”


Die kwamen vooral van Boutahar zelf. ”Dat ene schot had ik al geteld. Die laatste man, Kah, kreeg de bal nog in zijn gezicht, anders was ‘ie’ er zeker in gegaan.” Na rust NEC niet uit de verf. ”We hielden voorin de bal helemaal niet meer vast. Daardoor bouwde de druk zich langzaam maar zeker op.”


Zeker vanaf het moment dat scheidsrechter Liesveld een treffer van Koné afkeurde vanwege buitenspel, begonnen de aanvallende zwarte koempels die de Kerkraadse club in overvloed heeft te toveren. Uiteindelijk was het echter Sergio die weg mocht draaien van Van der Doelen.


Het werd een wedstrijd om snel te vergeten, ware het niet dat aan NEC-zijde sprake was van een opvallende wissel. Tien minuten voor tijd maakte de 21-jarige Sven Werkhoven zijn debuut. De lange Nijmegenaar sloot een ellendige periode vol met blessures af, die vorig seizoen al begon. Gescheurde kruisbanden, een enkelblessure en als klap op de vuurpijl een klaplong. ”Hoe je daar aan komt? Dat kan gebeuren, zeker als je een beetje lang en dun bent. En dan behoor ik wel tot de risicogroep”, grinnikt hij.


”Zijn debuut moet je ook zien als een beloning voor zijn harde werk om terug te komen naar zijn blessure”, zei Wilfried Brookhuis na afloop trots. Zelf had de debutant genoten: ”Ik vond het fantastisch om in te vallen. Die entourage, alles er omheen. Jammer alleen dat die ene kans er niet inging. Dat was helemaal mooi geweest.” Werkhoven is een ‘echte’ Nijmeegse jongen en meet op de kop af twee meter. ”Ik woon op vijf minuten van het stadion, in Malvert. Al vanaf de C1 speel ik bij NEC”, zo geeft hij zijn getuigschrift af.


Wat ook bij is gebleven is de ‘ruzie’ tussen Baretto en Tininho bij een vrije trap. Het bleek een toneelstukje. De twee hadden een fikse woordenwisseling, waarna Baretto de bal meegaf aan Tininho, die vervolgens net voorlangs knalde. Trainer Lok: ”Even was de aandacht afgeleid. Vooral als die twee in het Spaans aan het bekvechten zijn, is dat nauwelijks te negeren. We hadden dit op de training al eens geoefend, maar ik wist niet dat ze het vanavond al zouden uitvoeren.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan