Sneeuw zit Muslu dwars in Istanbul

Met zijn eerste invitatie voor Jong Turkije op zak stapte profvoetballer Muslu Nalbantoglu zondag met een gevoel van trots op het vliegtuig naar Istanbul. Zonder een bal te hebben geraakt, keert de Amersfoortse verdediger van eredivisionist NEC vermoedelijk vanavond terug in Nederland. Een illusie armer, maar een sneeuwballengevecht rijker.


Als gevolg van hevige sneeuwstormen in Istanbul werd Jong Turkijke-Jong Tsjechië van vanavond afgelast, net als Turkije- Tunesië van morgen trouwens.


“Er ligt hier een pak sneeuw van een halve meter”, zegt Nalbantoglu gisteren vanuit Istanbul: “Je weet niet wat je ziet. Alle spelers van Jong Turkije vroegen of ik de sneeuw uit Nederland had meegenomen. Nu kan ik er om lachen, maar het is natuurlijk wel erg zuur. Ik had me er enorm op verheugd.”


Verder dan sneeuwballen gooien in Istanbul kwam Nalbantoglu gisteren niet. ,,Zelfs een training was onmogelijk. Ik hoop nu maar dat mijn vlucht van woensdag kan worden omgezet naar dinsdag.’


Nalbantoglu heeft van Raçit Çetiner, bondcoach van het olympisch elftal van Jong Turkije, geen toezegging gekregen dat hij bij een volgende interland automatisch op een nieuwe uitnodiging mag rekenen. “Maar ik ga er wel vanuit. Hij zei dat hij niet onder de indruk was van het niveau in Nederland, maar ik verwacht een nieuwe kans.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.