Sneeuw verhindert debuut Nalbantoglu

Muslu Nalbantoglu van NEC had zich enorm verheugd op zijn debuut voor Jong Turkije. Maar wegens hevige sneeuwval werd het duel afgelast en keerde de verdediger zonder een minuut te voetballen terug in Nijmegen.


Balen?


Nalbantoglu: “Dat kan je wel zeggen. Word ik eindelijk opgeroepen, gebeurt dit. Terwijl ik al van de bondscoach had vernomen dat ik een kans in de basis zou krijgen. Hij had me slechts één keer zien voetballen en wilde me opnieuw aan het werk zien.”


Was Turkije verstopt onder een enorme laag sneeuw?


“Inderdaad. Het begon al op de heenreis. Wegens de sneeuwval kwam ik met ruim twee uur vertraging in Istanbul aan. Ik wist dat het er sneeuwde, maar dat er zó’n pak lag, had ik niet verwacht. Het was zeker een halve meter, niet normaal!”


Heb je nog een bal aangeraakt?


“We zouden eigenlijk maandagochtend trainen, maar toen was het veld al niet bespeelbaar. We hebben een sneeuwbalgevecht gehouden, van voetballen kwam weinig. Meteen hierna werd de wedstrijd afgelast. De meeste tijd heb ik alleen in mijn hotelkamer gezeten. Ik wilde daarom graag vervroegd naar Nijmegen terug. Het lukte de bond echter niet mijn vlucht om te boeken. Maar door tussenkomst van een familielid op Schiphol kon ik toch eerder vertrekken.”


Heeft de bondscoach de toezegging gedaan dat je de volgende keer opnieuw wordt geselecteerd?


“Hij heeft alleen gezegd door te gaan op de weg die ik bij NEC ben ingeslagen. Verdere uitspraken durf ik hierover niet te doen. Maar er waren voor dit duel 29 spelers opgeroepen. Een gedeelte daarvan staat bij hun club niet in de basis, dus ik hoop dat ik hierdoor de voorkeur krijg. In maart is de volgende wedstrijd, ik zie het wel.”


Bron: AD Sportwereld

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan