Slap en slordig NEC kansloos tegen matig PSV

NEC heeft zaterdagavond in Eindhoven tegen PSV met 4-1 verloren. In een saai duel hoefde PSV zich niet bovenmatig in te spannen om een slordig en slap spelend NEC van zich af te schudden. De opstelling van NEC kende in vergelijking met de wedstrijd tegen ADO Den Haag slechts één wijziging: Romano Denneboom keerde terug na een schorsing en verdrong Tininho uit de basiself. Bij PSV viel vooral op dat de nieuwe Braziliaanse aanwinst Robert voor het eerst op de bank zat.

NEC begon heel behoorlijk aan het duel tegen de koploper in de Holland Casino Eredivisie. Al in de tweede minuut kreeg Van den Eede een mogelijkheid om keeper Gomes te passeren. De Belgische spits mikte echter niet zuiver. In het eerste kwartier ging het duel grotendeels gelijk op. Zowel PSV als NEC kregen kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet voor een van beide doelen. In de 21e minuut wist PSV de ban te breken. Na balverlies van Valencia bracht de Zuid-Koreaan Park, de laatste tijd goed in vorm, PSV op voorsprong. Na een half uur spelen wisselde Lok spits Van den Eede voor middenvelder Björn van der Doelen. Van den Eede was niet geblesseerd, het was een tactische wissel van Lok.

Na de openingstreffer veranderde er weinig in het spelbeeld. PSV was wel wat sterker, maar leek met de gedachten meer bij de Europese wedstrijd van komende week dan bij NEC, dat slordig en bij tijd en wijlen onvoorstelbaar slap bleef spelen. In de blessuretijd van de eerste helft betaalden de Nijmegenaren daarvoor de rekening, toen invaller Beasley simpel de 2-0 kon scoren.

Na rust kwam NEC langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. PSV geloofde het verder wel en NEC rook een kansje. Dit resulteerde in de 55 e minuut in de ?aansluitingstreffer’ van Boutahar. Niedzielan kon afleggen op Valencia, wiens doelpoging nog mislukte. Toen de bal vervolgens bij de kersverse Marokkaanse international belandde, was keeper Gomes kansloos op de knappe volley vanaf twintig meter. Na de 2-1 kwam er meer geloof en meer passie in het spel van NEC

Helaas kwam er aan de Nijmeegse illusies alweer snel een eind toen topscorer Vennegoor of Hesselink in de 71e minuut op de rand van buitenspel eenvoudig kon binnen koppen na een fraaie voorzet van linksback Lee. En een paar minuten later was het helemaal gedaan met de wedstrijd toen André Ooijer 4-1 op het scorebord zette na ee rake kopbal uit een vrije trap van Bouma.

Opstellingen
PSV : Heurelho da Silva Gomes, André Ooijer (80′ Kaspar Bogelund), Alex, Wilfred Bouma, Young-Pyo Lee; Philip Cocu, Johan Vogel (26′ DaMarcus Beasley), Theo Lucius, Jan Vennegoor of Hesselink (80′ Gerald Sibon), Jefferson Farfan.

NEC : Dennis Gentenaar, Muslu Nalbantoglu, Peter Wisgerhof, Rob Wieleart, Jeffrey Leiwakabessy; Edgar Barreto, José Valencia (79′ Tininho), Saïd Boutahar; Romano Denneboom, Bart van den Eede (30′ Björn van der Doelen), Andrzej Niedzielan.

Bron: NEC-Nijmegen