Simr ‘mondeling rond’ met Amica Wronki

In voormalige Oostbloklanden weet je het maar nooit met voetbaltransfers. Toch gaat NEC-middenvelder Jarda Simr er vanuit dat hij nog vóór het weekeinde een contract zal ondertekenen dat hem voor de komende tweeënhalf seizoen aan het Poolse Amica Wronki verbindt.


“Ik heb vandaag (gisteren, red) afscheid genomen van de ploeg en andere mensen bij NEC”, zegt Simr die terug is na een succesvol verlopen stage bij de nummer vier van Polen. Vandaag vliegt hij naar Turkije alwaar Wronki een trainingskamp heeft belegd.


“Ik neem met een goed gevoel afscheid bij NEC. Ik heb hier toch drieënhalf seizoen gevoetbald. Het is een voornaam hoofdstuk van mijn leven geweest. Ook als mens ben ik hier gegroeid. Ik kan niks slechts zeggen over NEC, al heb ik er natuurlijk ook mindere tijden gekend (Simr werd onlangs nog door coach Cees Lok teruggezet naar Jong NEC, red). Ik wil vooral de supporters bedanken die me altijd hebben gesteund. Ik denk niet dat er in Polen ooit nog zo mooi voor me zal worden gezongen.”


De 25-jarige Simr, die in 2001 naar NEC kwam, was ondanks de reserverol die hij al maanden op De Goffert vertolkte een favoriet bij een voornaam deel van de Nijmeegse achterban. Vooral sinds de voormalig Tsjechisch jeugdinternational in mei 2003 NEC voor het eerst sinds twintig jaar richting Europees voetbal schoot, kon Simr nog weinig fout doen bij het legioen. De middenvelder verlaat het Nederlandse profvoetbal met 151 duels op zijn naam waarin hij (voor Excelsior en NEC) in totaal 26 doelpunten maakte. “Wronki is niet te vergelijken met NEC. Die ploeg is een topclub in Polen die meermalen de beker heeft gewonnen. Maar als je beide vergelijkt, is NEC toch een grotere club. De voorbije dagen heb ik voor het eerst in mijn leven proef gedraaid bij een ploeg en dat is me goed bevallen. Ik heb bij Wronki getraind en één wedstrijd meegedaan als centrale middenvelder. De taal is geen probleem. Ik kan me in dit land goed verstaanbaar maken.”


Simr gaat ervan uit dat alle formaliteiten nog voor het weekeinde rond komen. “Je weet het natuurlijk nooit, maar bij mijn weten is mondeling inmiddels alles rond. NEC werkt goed mee. Het wordt hoog tijd dat ik weer aan voetballen toekom. Ik kan eigenlijk niet wachten tot de competitie in Polen begint.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan