Nationale doelman Eddie Gustafsson zonder werk

Werkeloos maar toch met de selectie van het nationale elftal van Zweden in de Verenigde Staten (Californie) vertoeven. Het is het opmerkelijke verhaal van doelman Eddie Gustafsson.

Eddie Gustafsson heeft er onderhand slapeloze nachten van, in het Zweedse nationale elftal is hij derde keus achter Hedman en Isaksson maar in zijn zoektocht naar een nieuwe club zit hij op een dood spoor. Onlangs was hij nog op stage bij NEC Nijmegen maar ondanks de goede indruk die hij op de technische staf maakte zit hij nog steeds zonder club: “Het begint ondertussen een hopeloze situatie te worden, ik had echt goede hoop dat het bij NEC wat zou worden maar tot op heden zit ik nog steeds in onzekerheid. Ik denk dat het ontslag van Johan Neeskens ook nadelig voor mij is uitgevallen.”Gustafsson kreeg van zijn vorige werkgever Molde een nieuw contract aangeboden maar gezien de belangstelling van andere clubs tekende niet bij. Bijna twee maanden later zit Gustafsson nog steeds zonder nieuwe club terwijl zijn zaakwaarnemer druk in de weer is om de Zweed ergens onder te brengen. 

Misschien zijn geboorteland de Verenigde Staten wel: “Ik beschik over een Zweeds en Amerikaans paspoort dus wat dat betreft zou ik erg interessant zijn voor clubs uit de MLS aangezien daar ‘buitenlanders’ veel meer geld kosten. Achteraf heeft de gok om niet bij Molde bij te tekenen nog niet goed uitgepakt maar ik heb nog altijd goede hoop dat ik een nieuwe club vind.”

Eddie Gustafsson
Geboren: 31 januari 1977 in Philadelphia (VS)
Lengte: 187 cm
Gewicht: 83 kg 
Vroegere clubs:  IFK Stockholm, IFK Norrköping, Molde.
Interlands: 4

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan