Seizoen van NEC begint met een zespuntenduel

NEC treft in de eerste wedstrijd van het seizoen meteen een concurrent in de strijd om een play – offplaats. FC Utrecht is een van de vele ploegen die zich ook wil mengen in de strijd om Europees voetbal.


Trainer Cees Lok kan morgenmiddag alleen geen beroep doen op de geblesseerde Rob Wielaert. Een streep door de rekening van de NEC-coach die gezien de voorbereiding leek te gaan kiezen voor een elftal met Wielaert op het middenveld. Dat was een logische keuze geweest voor de sterkst mogelijk organisatie, omdat ook de tegenstanders die NEC na Utrecht ontmoet, FC Twente en RKC, rechtstreekse concurrenten lijken in de play-offstrijd.


Door het ontbreken van Wielaert speelt Saïd Boutahar, een zeer getalenteerde speler, maar ook eentje waar het elftal onvoorspelbaarder door wordt. Toch lijkt de organisatie ook zonder Wielaert het sterkste punt van het NEC van dit seizoen. Dat komt niet in het minst door de Zweedse aankoop Jonas Olsson. De linksbenige verdediger, die op de plek van de vertrokken Arjan Ebbinge staat, maakte tot nu toe veel indruk.


“Het gaat goed”, zei Olsson gisteren na de training. “Ik heb zin in het seizoen en vind het erg leuk om zo in het stadion te spelen.”


Olsson zat met zijn club Landskrona midden in de competitie toen NEC hem haalde. “Het is goed voor mij dat ik naar deze club ben gegaan, want in Zweden stonden we laag. Dit voelt als een nieuw begin. Het is een beetje vreemd om voor de tweede keer in korte tijd de voorbereiding op een nieuw seizoen mee te maken, maar ik heb veel vertrouwen in deze ploeg. Ik weet niet hoe goed de andere clubs zijn, maar als we ons normale niveau halen, gaan we een goed seizoen tegemoet.”


Olsson besefte het belang van de wedstrijd tegen Utrecht. “Een goede start is erg belangrijk, zowel voor het team als voor mij. De eerste wedstrijd van het seizoen wil iedereen altijd winnen”, aldus de Zweed.


Door het vertrek van Arjan Ebbinge speelt Olsson op een positie met weinig concurrentie. “In het voetbal wil iedereen spelen, dus ik kan begrijpen dat Arjan vertrokken is. Voor de club is het jammer, want hij is een goede verdediger en een aardige jongen. Maar er blijven nog genoeg centrale verdedigers over.”


Als iedereen fit is, lijkt de verdediging de sterkste linie van de ploeg. “Tussen mij en Peter (Wisgerhof, red.) gaat het beter en beter en we hebben goede backs. Maar als je over verdedigen praat, heb je het niet alleen over de achterhoede, maar over het hele team. Dat gaat van Babos tot Van den Eede. Datzelfde geldt voor de aanval. Maar het is de bedoeling dat we vaak de nul zullen houden.”


Olsson is inmiddels gewend aan de Nederlandse speelstijl. “Hier is het meer mandekking, in Zweden verdedigen we meer in de zone. Je hebt hier als verdediger ook vaker de bal. Daar houd ik wel van.”


Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy; Barreto, Boutahar, Tininho; Denneboom, Van den Eede, Niedzielan.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan