Peter Wisgerhof wil met NEC op herhaling

De introductie van de play – offs om Europees voetbal maakt de eredivisie dit jaar extra interessant. Er komt een nacompetitie bij en dat biedt de outsider ongekende mogelijkheden. Geen wonder dat clubs dus likkebaardend naar de after – party uitkijken. Peter Wisgerhof, nu NEC en voorheen Vitesse, wil er straks ook bij zijn.


Dat is toch even wennen. Jarenlang hebben ze bij NEC er alles aan gedaan om de nacompetitie te ontlopen. Maar nu zegt Peter Wisgerhof, voorstopper van de eredivisionist nota bene, dat ‘de play-offs het doel zijn’. Zonder een spoortje twijfel of cynisme. Hij meent het, bloedserieus, en er is niemand die hem met rotte appels bekogelt.


NEC mikt natuurlijk ook op die andere nacompetitie. Maakte de Nijmeegse club zich jarenlang op voor de nazit om niet te degraderen, in het komende seizoen moet de oudste stad van Nederland het decor zijn van het gevecht om Europese voetbaltickets.


“Voor de Champions League komen we in principe niet in aanmerking”, weet Wisgerhof, “maar de UEFA Cup is wel haalbaar. De kwaliteitsverschillen in Nederland zijn erg klein. Buiten de top-drie komt daarom zo ongeveer iedereen in aanmerking voor Europees voetbal.”


NEC dus ook, stelt Wisgerhof. “Er staat hier een goede en uitgebalanceerde selectie.” Maar sport liegt niet, beseft de Wageninger meteen. “De play-offs bieden grote mogelijkheden. Er is zeker ruimte voor een verrassing. Maar om dat Europese ticket te bemachtigen, moet een team in de nacompetitie natuurlijk wel optimaal presteren. Niemand haalt per ongeluk de UEFA Cup.”


Als NEC de grens over wil, is ten opzichte van het afgelopen seizoen ook een grote verbetering noodzakelijk. De Nijmeegse trots werd in het voorbije voetbaljaar met een reeks wanprestaties behoorlijk gekrenkt. Zelfs de subtop bleef uit het zicht van stadion De Goffert.


Wisgerhof daarentegen beleefde een opmerkelijk goed jaar. Hij verruilde eindelijk de plaats van rechtsback voor de positie van voorstopper, was zodoende meteen gelukkig en straalde als vanouds weer flair uit.


“In persoonlijk opzicht heb ik een goed seizoen achter de rug. Als voorstopper voel ik me ook gewoon beter. Lekkerder. En dat zie je meteen terug in het veld. Maar al te veel plezier heb ik vorig jaar nu ook weer niet gehad. Als team hebben we te weinig gebracht en dan blijft toch vooral die herinnering hangen. Volgens mij hebben we de supporters niet echt blij gemaakt.”


Dat moet nu dus anders. Wisgerhof wil dolgraag op herhaling in Europa. “Want de Europa Cup is heel bijzonder”, vertelt de verdediger. “Een plek in de UEFA Cup zorgt binnen de club én bij de aanhang voor een enorme ontlading. We hebben dat bij NEC een keer meegemaakt en dat was prachtig. Voor mij is het daarom eenvoudig: ik moet op dezelfde voet verder als afgelopen seizoen. Als het elftal dan ook goed draait, komt het allemaal goed met NEC. Dan stappen wij monter de nacompetitie in.”


De fans in Nijmegen zullen dat zeker waarderen. Sterker nog, aan de play-offs om Europees voetbal kunnen ze vast heel makkelijk wennen. Dat is veel mooier dan het gevecht tegen degradatie.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan