Proefratten!

Na de clubcard, uitkaart, combi, combi voor de combi, irisscan, DNA afgeven, vingerafdrukken, legitimatieplicht, bierverbod, blowverbod en ga zo nog maar weer door is er weer wat nieuws op de markt om supportertje te pesten. Voetbalclub NAC gaat vanaf volgend seizoen meedoen aan een pilot van de KNVB. Het zogenaamde Multi Detection Technology zal de supporter op verboden stoffen en of wapens scannen. Hieronder volgt een korte uitleg.

Multi Detection Technology. een nieuwe Nederlandse uitvinding die een belangrijk wapen moet worden in de strijd tegen voetbalvandalisme. De vinding maakt het fouilleren van supporters bij het stadion overbodig. …

Acht meter hoge transparante kunststof wanden met daarin cilindervormige cabines moeten de huidige gebruiksonvriendelijke toegangshekken van het stadion vervangen. Voor ze hun vak kunnen betreden, moeten supporters eerst hun seizoenskaart en hun rechterhand op een scanner leggen. Wanneer de bezoeker een stadionverbod heeft of als zijn vingerafdruk niet overeenkomt met de afdruk die elektronisch in de kaart is opgeslagen, komt hij het stadion niet in. Het einde dus van het uitlenen van je seizoenkaart als je een keer niet kan!!

Supporters die deze eerste controle doorstaan, moeten door een kunststof cabine die beschikt over een zeer geavanceerd detectiesysteem dat het lichaam op verboden stoffen scant. Niet alleen kan het apparaat metaal herkennen, volgens de makers is de detector door middel van luchtanalyse in staat om ook andere verboden stoffen, zoals vuurwerkkruit en drugs te herkennen.

Bij signalering van verboden stoffen opent de cabinedeur een afgescheiden sluis, waarlangs beveiligingspersoneel de supporter kan afvoeren. Bron: www.derat.nl

Al met al durf je straks het stadion niet meer in! Stel je voor dat je toevallig nog een grammetje wiet over hebt van de avond daarvoor en deze bent vergeten uit je broekzak te halen. Wij hopen dat de ratten van NAC hun stem laten horen en duidelijk maken dat de KNVB en clubs nu echt te ver gaan.

Even een leuk weetje!

Siemens heeft net een Pilot met vingerafdrukken stopgezet omdat de technologie nog niet voldoende stabiel was. Verkeerde personen werden gelegitimeerd aan de hand van vingerscans. Als je een vingerafdruk wil gebruiken zullen er minstens 4 vingers moeten worden ingescand. Waarom 4? Wat nu als je een snee hebt opgelopen; je bent gelijk niet meer herkenbaar. Hierna wordt iedere scan opgeslagen en zijn er 9 herkenningspunten per scan die de juiste persoon moeten legitimeren. Het bleek dat er zoveel data opgeslagen diende te worden dat het bijna onmogelijk werd snel en foutloos de juiste persoon te traceren aan de hand van deze scans. Ik ben erg benieuwd als het al verkeerd gaat bij 600 personen (x4 scans)… hoe moet het dan bij 20.000 personen?? (ASR)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan