Primeur voor NEC

NEC blijft verbazen dit seizoen. De Nijmegenaren wonnen vrijdagavond in het Parkstad Limburg Stadion met 1-0 van Roda JC en handhaven zich keurig op de vierde plaats. Boutahar was matchwinnaar voor de ploeg van trainer Lok.

De laatste keer dat NEC met de volle winst uit Kerkrade vertrok, was 23 seizoenen geleden.

Het zevende competitieduel op rij zonder tegendoelpunt leverde NEC-doelman Babos een record op. Hij hield zijn doel 676 minuten schoon en schrapte daarmee de naam van Gentenaar uit de boeken, die in het seizoen 2002-2003 644 minuten niet werd gepasseerd.

Het spelbeeld in het koude Kerkrade was de gehele wedstrijd hetzelfde. Roda JC dicteerde, NEC wachtte rustig af en loerde op de counter. Wanneer de Limburgers een bres in de Nijmeegse muur vonden, bleek Babos een onneembare horde. Cissé en Bodnar stelden de doelman voor rust ieder twee keer van afstand op de proef. Babos zelf leidde in de eerste helft de grootste kans voor Roda JC in. De Hongaar greep mis bij een voorzet en had het geluk dat Oper de buitenkant van de paal raakte.

Na rust pakte Roda JC de zaken energieker aan, maar opnieuw slaagden de Limburgers er niet in om NEC in verlegenheid te brengen. De onmacht van Roda JC werd twintig minuten voor tijd afgestraft. De eerste echte kans voor NEC leverde prompt een treffer op: Boutahar schoof de bal beheerst langs doelman Kujovic.

Denneboom kreeg enkele minuten later een prima kans om het duel voortijdig te beslissen, maar ditmaal stond Kujovic op de juiste plaats. Roda JC zette in de slotfase nog een keer aan, maar miste de overtuiging om de sterke defensie van NEC op de knieën te krijgen.