Porto

Na het verzwelgen van een aantal amateurclubjes is de eerste oefenwedstrijd tegen een serieuze tegenstander over het algemeen een graadmeter van hoe het team er voor staat. En hoewel Porto van een serieuzer kaliber is dan NEC normaliter gewend is, is het te hopen dat de wedstrijd van gisteren geen indicatie was van hoe het seizoen zal gaan verlopen. Want in dat geval zou het nog wel eens een lang en zwaar seizoen kunnen gaan worden en lijken play-offs een utopie.
Op een sporadische opleving na slaagde de ploeg er namelijk nauwelijks in de Portugezen pijn te doen. Het toch in redelijke getale opgekomen publiek werd verveeld met fantasieloos en risicoloos spel. De trouwe fan (die zijn seizoenkaart dus direct verlengde) betaalde toch 10 of 15 euro, maar kreeg eigenlijk nauwelijks waarde voor zijn geld. Dat wordt dan snel afgedaan met statements als “we zijn nog maar 2 weken bezig”, die op hun beurt weer de vraag oproepen waarom de wedstrijd dan georganiseerd is en er ook nog een pittige toegansprijs gehanteerd werd.
Eens te meer werd duidelijk dat de twee posities die nu al lange tijd open staan en waar naar verluidt ook naar gezocht wordt (toch?) snel opgevuld dienen te worden. De verdediging schreeuwt om een opbouwend sterke centrale man naast Wisgerhof. De aanval is duidelijk te licht voor het grote werk zodra er één of meer vaste pionnen weg vallen en heeft behoefte aan een breedteversterking die er wél gelijk staat. Al met al lijkt er dus weinig veranderd en dat is, gezien de teleurstellende afgelopen twee seizoenen, geen goed nieuws. (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.