Politie is kwart minder tijd kwijt aan NEC

De Nijmeegse politie is dit voetbalseizoen (2004 – 2005) een kwart minder tijd kwijt geweest aan profvoetbalclub NEC dan een seizoen eerder: 9798 uur (ruim acht voltijdsbanen) tegen 13.089 uur.

Overigens is deze daling maar betrekkelijk: het seizoen 2003 – 2004 gold als een jaar met uitzonderlijk veel politie – inzet, vanwege enkele incidenten en de kampioenswedstrijd van Ajax in Nijmegen.

Zo bedroeg een jaar daarvoor de inzet 6864 uur. Burgemeester Guusje ter Horst hoopt dat de politie – inzet rondom stadion De Goffert volgend jaar verder kan dalen, maar ze maakt tegelijkertijd een voorbehoud: door de nieuwe opzet van de eredivisie, is de kans groot dat NEC extra wedstrijden moet spelen.

SP- raadslid Jos van Rens vindt dat de kosten voor politiebegeleiding van betaald-voetbalwedstrijden de pan uit rijzen. Volgens hem worden, in verhouding tot de begroting van alle clubs, voor de veiligheid van NEC-wedstrijden zowat de meeste kosten gemaakt. Alleen ADO Den Haag is een tiende procent duurder.

Het raadslid vroeg zich daarom af of het aantal stewards niet kan worden uitgebreid, zodat het aantal agenten dat wordt opgeroepen, kan worden afgebouwd.

Volgens burgemeester Ter Horst is die rekensom zo niet te maken. “Beide partijen hebben een andere taak. De stewards zijn verantwoordelijk voor de veiligheid ín het stadion, de politie voor de situatie daarbuiten. Afgezien van een enkele verkeerstaak, kan een steward de taken van de politie niet overnemen.”

Wel, zo zegt de burgemeester, is er regelmatig overleg tussen NEC en de politie. Op deze manier wordt gestreefd mensen en middelen zo effectief mogelijk in te zetten.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan