Persverklaring vertrek Cees Lok

Onderstaande verklaring welke zojuist door algemeen directeur Jacco Swart is voorgelezen op de persconferentie welke in het McDOS Goffertstadion werd gehouden na het plotselinge vertrek van Cees Lok als hoofdtrainer van NEC.

Dames en heren,
Gisterenmiddag om 15.00 uur heeft hoofdtrainer Cees Lok van NEC in achtereenvolgens een korte mededeling aan de directie van NEC, de voorzitter van de raad van Commissarissen en aan de spelersgroep en technische staf, middels het voorlezen van een korte brief zijn ontslag ingediend.
Ik lees u nu als eerste de brief voor.

“Nijmegen, 19 december 2005
Na lang beraad heb ik besloten per direct mijn ontslag als trainer-coach van NEC Nijmegen in te dienen.
Het afgelopen jaar heeft mij geleerd dat er een onoverbrugbaar verschil is ontstaan in de manier waarop je samen structureel werkend, met een duidelijke visie NEC naar een hoger niveau kunt brengen.
In het belang van NEC ga ik niet dieper in op details en wens ik NEC en uiteraard de spelersgroep in de toekomst veel succes.

Verder wil ik met name de supporters bedanken voor de enorme steun en warmte die ik zowel als speler en als trainer de afgelopen 17 jaar heb gekregen.
Als laatste wil ik nogmaals stellen dat deze beslissing door mij is genomen in het belang van NEC en dat ik met pijn in mijn hart maar met opgeheven hoofd NEC ga verlaten.”


Cees Lok


Cees is tot nu toe niet bereid geweest om verder met ons te spreken over de beweegredenen van dit besluit. Het enige wat hij heeft aangegeven is dat alles in de brief staat. Wij hebben tot aan dit moment geprobeerd om met Cees in contact te komen omdat we eerst met hem hierover wilde spreken. Cees is door meerdere mensen op verschillende telefoonnummers gebeld en ook is de voorzitter  gisterenavond bij hem thuis langs geweest. Gisterenavond laat hebben wel aanvoerder Peter Wisgerhof en assistent trainer Wilfried Brookhuis nog kort met Cees thuis bij hem voor de deur gesproken.

Cees heeft vanmorgen de voicemail van de voorzitter ingesproken waarin hij aangeeft niet in gesprek te willen en bij zijn besluit te blijven.
Wij hadden – zult u begrijpen – eerst nog met Cees willen spreken voordat we met u zouden praten.
Bij NEC is iedereen volledig verrast over de mededeling van Cees Lok waarbij we menen voor een voldongen feit te staan.

In zijn brief spreekt Cees over een “onoverbrugbaar verschil over de manier waarop je samen structureel werkend, met een duidelijke visie NEC naar een hoger niveau kunt brengen.”
Daar waar mensen in een betaald voetbal organisatie met elkaar samenwerken, op alle terreinen, op alle niveaus en binnen alle geledingen gaan dingen goed en fout. Ook bij NEC .

Binnen NEC waren en zijn wij van mening dat het contact en de samenwerking met Cees goed was als het gaat over zowel de uitvoering van het beleid op korte termijn als het bepalen van het beleid op langere termijn. Natuurlijk waren er zaken aan de orde waarover Cees anders dacht dan wij, of vond hij soms dat dingen niet snel of goed genoeg voor elkaar kwamen. Het gaat hier voornamelijk om praktische zaken. Wij hebben tot gisteren geen signalen ontvangen dat er zwaarwegende redenen zijn die tot deze beslissing van Cees zouden kunnen leiden. Wij kunnen ook geen zwaarwegende redenen noemen.

Wij herkennen dan ook niet de berichtgeving in sommige media op dit moment dat er al langer sprake van zou zijn dat er structureel iets niet goed zit tussen Lok en de clubleiding.
Ook is er geen sprake van dat anderen dan de trainer bij NEC de opstelling bepalen zoals her en der wordt gesuggereerd. Bij NEC bepaalt 1 persoon de opstelling van het elftal en dat is de hoofdtrainer.

Morgen speelt NEC de belangrijke wedstrijd tegen AZ in de 1/8 finale voor de Gatorade Cup. We hebben spelers en staf gevraagd zich maximaal te concentreren en voor te bereiden op die wedstrijd. Ron de Groot en Wilfried Brookhuis nemen de taken van Cees Lok voor dit moment over. Ron de Groot beschikt over het diploma Coach Betaald Voetbal. In het belang van NEC en het elftal wil ik vriendelijk maar dringend vragen onze spelers tot morgen na de wedstrijd tegen AZ geen reacties te vragen. Zo direct zal ik een verklaring namens de spelers voorlezen.

* Einde persverklaring*

Bron: NEC-Nijmegen.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan