Persconferentie na afloop NEC-Den Haag

Frans Adelaar (trainer ADO Den Haag): ,,De eerste helft kende twee gezichten. In de eerste twintig minuten speelden we heel sterk en creëerden we enkele goed uitgespeelde kansen, zoals een mogelijkheid voor Ferrie Bodde. Dan wordt de goal van NEC door onszelf ingeleid. Eerst legt Geert den Ouden de bal verkeerd af en vervolgens glijdt Jan-Paul Saeijs weg in het duel met Niedzielan. Daarna volgden er tien minuten waarbij het geluk aan onze kant duidelijk mee zat en we blij mochten zijn dat het slechts 1-0 blijft. We oogden te slap, waren minder fel en ook elke tweede bal was voor NEC Vooral op links zat het niet in goed elkaar, waardoor ik in de rust Youssef El-Akchaoui heb gewisseld en Sjaak Polak als linkback heb opgesteld en Tommie van der Leegte op het linkermiddenveld heb geposteerd. In de eerste fase na rust krijgen we twee tot drie heel goede kansen, waarbij we op gelijke hoogte hadden moeten komen. Opnieuw uit een standaardsituatie valt die gelijkmaker toch. Vervolgens ging NEC met opportunistisch voetbal proberen om aan te vallen en de strijd aan voor elke bal. Hierop hebben we ons goed ingesteld. De enige opwinding daarna zit nog in die penalty-situatie. In mijn eigen ogen wordt Jamie Smith wel degelijk onderuit gehaald en kan er absoluut geen sprake zijn van een gele kaart na een ?Schwalbe?. Maar we kunnen tevreden zijn en de 1-1 vond ik een terechte uitslag.??

Cees Lok (trainer NEC): ,,De analyse van Frans Adelaar klopt. Ik vond dat we positioneel voor rust goed stonden en we kregen daardoor ook goede kansen. Als dan de 2-0 of 3-0 valt, is dat een breekpunt in de wedstrijd. Ik vond het echter onbegrijpelijk hoe we na rust weer op het veld kwamen. Direct krijgt ADO Den Haag drie goede kansen, waarbij Dennis Gentenaar telkens handelend moest optreden. Op de counter hebben wij daarna nog enkele mogelijkheden gehad om opnieuw op voorsprong te komen. Ik vind dat onze debutant, Bart Van den Eede, het heel goed heeft gedaan, maar dat had het zichtbaar was dat hij nog wedstrijdkracht tekort kwam. Ik ben zeker niet blij met dit gelijkspel, want we begonnen vandaag aan de wedstrijd om te winnen.”