NEC zaterdag met herstelde Niedzielan tegen PSV

Aanvaller Andrzej Niedzielan speelt zaterdag gewoon mee in de uitwedstrijd tegen PSV. De Pool trainde woensdag en donderdag wegens griep niet mee, maar was vrijdag gewoon weer bij. Omdat clubtopscorer Romano Denneboom terugkeert van een schorsing lijkt het erop dat Tininho zijn basisplaats gaat verliezen. Verdediger Arjan Ebbinge zit voor het eerst na zijn buikspierblessure weer bij de selectie. Hij begint op de bank.


Voor een club als NEC is doorgaans weinig eer te halen bij de top 3. NEC won de laatste tien jaar niet één keer in Eindhoven. “Toch gaan we in principe om te winnen”, zegt trainer Cees Lok op Omroep Gelderland. “Op onze manier, met drie spitsen deze keer. Zo hebben we getraind en dat ging bij vlagen heel goed maar soms was het ook hopeloos. Niedzielan is fit en kan starten. Ik ben benieuwd hoe het gaat.” NEC heeft sinds de winterstop nog niet gewonnen. Lok: “Het zit niet mee. De 1-1 tegen AZ was terecht. Tegen de rest hebben we punten laten liggen door op goede momenten niet te scoren.


Sinds Cees Lok de technische leiding over de selectie heeft, is vleugelverdediger Jeffrey Leiwakabessy weer zeker van een basisplaats. De kleine linksback speelt in Eindhoven tegen één van de betere PSV’ers dit seizoen: de Koreaan Ji-sung Park. Leiwakabessy op Omroep Gelderland: “Ik ga ervan uit dat ik tegen Park speel. Mij maakt het niks uit. Ook niet dat hij goed speelt nu. Ik wil ervoor zorgen dat hij niet goed speelt. dat is mijn taak en dat gaat ook gebeuren.” PSV lijkt vooral aan de komende week, tegen Monaco te denken. Leiwakabessy: “Laat ze dat maar doen. Dat kan verkeerd gaan als wij ons ding doen.”


Vermoedelijke opstellingen
PSV: Heurelho da Silva Gomes, André Ooijer, Alex, Wilfred Bouma, Young-Pyo Lee; Philip Cocu, Johan Vogel, Ji-sung Park; Jefferson Farfan, Jan Vennegoor of Hesselink, DaMarcus Beasley


NEC : Dennis Gentenaar, Muslu Nalbantoglu, Peter Wisgerhof, Rob Wieleart, Jeffrey Leiwakabessy; Edgar Barreto, José Valencia, Saïd Boutahar; Romano Denneboom, Bart van den Eede, Andrzej Niedzielan.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan