NEC verslaat Griekse subtopper: 2-0

NEC speelde tegen Iraklis Saloniki haar beste oefenwedstrijd tot nu toe. De Nijmegenaren versloegen de Grieken vrijwel probleemloos met 2-0.

Trainer Cees Lok startte tegen Saloniki met de elf spelers die voorlopig het vertrouwen krijgen. Opvallend waren daarbij de basisplek voor Alexander Prent, en het feit dat Saïd Boutahar op de bank is beland.

Lok kiest links op het middenveld voor Tininho, meer een verbindingsspeler dan iemand die iets creëert. Edgar Barreto is nu de man die het spel moet maken bij de Nijmegenaren. De Paraguyaan kent tot nu een moeizame voorbereiding.

NEC gaf in de hele wedstrijd één echte kans weg. Een kwartier voor tijd moest Gabor Babos ingrijpen bij een Grieks schot, de herkansing ging over.

Het was toen al 2-0 dankzij goals van Bart van den Eede en Barreto. De Belgische spits voelt zich duidelijk thuis in het NEC-systeem. Voor rust schoot hij een vrije trap van Edgar Barreto goed in. Na rust wisselde de heren van rol toen Van den Eede assisteerde bij de goal van Barreto.

De basisspelers tegen Saloniki krijgen voorlopig de kans. Aan de gepasseerde, onder wie Boutahar, Denneboom, Valencia en Ebbinge de taak zich te bewijzen.

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan