NEC pest supporters!

Tijdens de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep kwamen de uitwedstrijden aan bod. NEC moest ook toegeven dat NEC-fans veel beperkende maatregelen kenden bij uitwedstrijden. Volgens de club had dat vooral ook te maken met vervelende incidenten uit het verleden die nog steeds bij de politie, de bezoekende clubs en de gemeentes (burgermeesters) bekend waren. Ook incidenten zoals tegen PSV van een paar jaar geleden (….) waren volgens NEC reden genoeg om allerlei beperkende maatregelen op te leggen.
Ook de hoge prijzen kwamen aan bod. Op supportersavonden liet NEC al weten dat ze er alles aan zouden doen om de prijzen zo laag mogelijk te houden.

Met dank aan Sparta (en forzanec.nl voor het wederhoor van NEC) werd duidelijk dat we het hard maken voor de eigen supporters door NEC als loze kreten moeten bestempelen.

Want Sparta stond het tot gisteren toe dat NEC-supporters gewoon op eigen vervoer naar Rotterdam konden komen en het was zelfs mogelijk om kaarten voor 15 euro aan de kassa te kopen. Hulde! Zo zou een voetbalwedstrijd moeten zijn.

Wat blijkt… Na wat heen en weer gebel wordt dat laatste weer terug gedraaid. Supporters van NEC kunnen alleen in de voorverkoop kaarten halen en betalen ook nog eens 3 euro meer. Waarom? Omdat volgens Loosen ‘NEC veiligheidscoördinator Van Rijswijk deze afspraak in het begin van het seizoen heeft gemaakt met Sparta’

Met andere woorden: Het is dus NEC zelf die meewerkt aan de beperkende maatregelen!! Als je echt vind dat je als volksclub moet proberen om zoveel mogelijk mensen mee te laten gaan, dan zorg je ervoor dat het supporters zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt om te gaan! Dan ga je niet Sparta opbellen om die kassaverkoop voor 3 euro minder op te heffen, maar vind je zoiets fijn voor je supporters!

Volgens NEC kosten de kaarten 3 euro meer omdat er 1,60 betaald moet worden aan Ticketbox (reden temeer zou ik zeggen om je eigen supporters de mogelijkheid te geven om daar onderuit te komen) en er zit 1,40 euro bij voor de stewards. Daar komt de aap uit de mouw hoor… NEC wil gewoon geld zien om de kosten te dekken. Gevolg: Een dieptrieste verhouding tussen supporters die met de bus komen en supporters die met de eigen auto komen. Een Euro verschil zit er tussen deze twee mogelijkheden! Een beter voorbeeld van supportertje pesten is er echt niet!

NEC had gewoon naar Sparta moeten gaan. Zeggen dat NEC ook voor 8 euro haar supporters wil laten plaatsnemen op de tribune, zoals de Sparta-fans ook bij ons mochten. Verkoop die kaarten desnoods voor 10 euro, maar zorg wel dat het mogelijk blijft om de kaarten gewoon op de wedstrijddag aan de kassa te kopen. Blijft deze maatregel van kracht, dan hebben de supporters van NEC nu al een nederlaag te verwerken, terwijl de wedstrijd nog gespeeld moet worden! (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan