De volgende tegenstander: FC Groningen

Zondag is het dan zover. NEC gaat FC Groningen verslaan en dat zal voor altijd herinnerd blijven door de Groningers. Die spelen zondag namelijk de laatste wedstrijd in het Oosterpark. Nouja, de laatste wedstrijd voor de competitie want midweeks wordt er voor de beker nog één keer in het Oosterpark gespeeld. Op 7 april 2002 heeft NEC haar laatste doelpunt gescoord in het Oosterpark en dat zullen ze zondag graag nog een (paar)  keer doen voor het te laat is.





Euroborg
FC Groningen verruilt na ruim 70 jaar het Oosterpark voor stadion Euroborg. De mannen van Ron Jans zullen er dan dus ook alles aan doen om deze partij winnend af te sluiten. In kwantitatieve zin zijn er best wat problemen bij Groningen want Karin Bechan, Bruno Silva en reservedoelman Jeroen Lambers kunnen niet in actie komen door een blessure en Stefano Seedorf is geschorst. Maar in kwalitatieve zin maakt dit niet veel verschil want alle genoemde spelers zijn geen beoogde basisspelers.



De bouw van stadion Euroborg in Groningen


Prestaties in het Oosterpark dit seizoen
Dat FC Groningen afscheid gaat nemen van het Oosterpark stond al langer vast maar misschien doen ze er wel slimmer aan om dit seizoen uit te spelen in dat stadion want thuis lijkt Groningen onverslaanbaar. Als de stand alleen op thuiswedstrijden gebaseerd zou zijn dan stonden de Groningers op de 4e plaats. Alleen Sparta en AZ wisten punten mee te nemen uit het Oosterpark. Sparta wist er verassend genoeg zelfs 3 mee te nemen. AZ moest het doen met 1 puntje. Verder werden alle bezoekers zonder punten weer teruggestuurd. 



 
Yuri Cornelisse
Yuri Cornelisse die dit seizoen overkwam van NAC Breda doet het goed in Groningen. In 14 wedstrijden wist de buitenspeler 6 keer het net te vinden. Vorige week speelde Yuri tegen zijn broer Tim (FC Utrecht) en mede door 1 doelpunt van de man uit Alkmaar wist FC Groningen voor het eerst dit seizoen een uitoverwinning te halen.



Yuri Cornelisse




Vermoedelijke opstelling
Roorda
 
Matthijs                       Kruiswijk                                Luirink             Van der Linden
 
Buijs                Levchenko                              Lindgren                      Fledderus
 
Yuri Cornelisse                        Nevland


Oud-NEC’er Bas Roorda

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.