NEC niet in de Intertoto 2005

Ook de allerlaatste kleine kans op Europees voetbal gaat aan de neuzen van de NEC-supporters voorbij. Op de vraag of NEC in de voorbereiding nog mee gaat doen aan de Intertoto, zegt Cees Lok : “Nee, dit keer niet. 

Het bestuur heeft besloten om het niet te doen, nadat we daar als technische staf ook al negatief over beslist hadden. Om daar goed in naar voren te komen, moet je weken van tevoren al beginnen met trainen. Tien dagen voorbereiding bleek onvoldoende, zeker tegen een ploeg als Cork dit jaar die middenin het seizoen zaten. En volgend seizoen kan wel eens heel lang worden. Geen winterstop, de play-offs er nog achteraan. Als je dan heel vroeg begint, hebben de spelers nauwelijks vakantie.”


Volgend seizoen is overleg niet meer mogelijk. Of ze het willen of niet, de nummers tien tot en met dertien in de Eredivisie spelen in het voorjaar van 2006 om twee plaatsen in de Intertoto als onderdeel van de play-offs. Wel schijnt het dat de UEFA werkt aan een opwaardering van deze zomercompetitie.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina