NEC moet vergunning wedstrijd betalen

NEC moet voortaan gaan betalen voor de vergunningen die nodig zijn voor de thuiswedstrijden van de Nijmeegse betaaldvoetbalclub.


Op dat standpunt stellen zich burgemeester en wethouders. Tot op heden kreeg de Nijmeegse club die evenementenvergunningen gratis. Uitgangspunt, zo stelt het college in antwoord op vragen van PvdA-raadslid Alard Beck, is dat de prijs van die vergunning de kosten moet dekken die de gemeente ervoor maakt.


Algemeen directeur Jacco Swart van NEC reageert met te zeggen dat hij eerst uitgelegd wil hebben waarom het nu anders moet. Verder zet hij in op één vergunning voor alle thuiswedstrijden. “We willen niet per wedstrijd een vergunning zoals nu het geval is, maar een multi-vergunning. Want we kunnen op voorhand aangeven wanneer we wedstrijden spelen.” Swart heeft geen idee wat hij kwijt zou zijn aan een vergunning. “Ik denk dat het niet al te grote bedragen zijn, maar maal twintig…”


De Nijmeegse sportclubs zien zich gecontronteerd met fors gestegen prijzen voor zogeheten gebruiksvergunningen. Reden is dat ook daar de uren werk die de gemeente erin steekt vergoed moeten worden.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan