NEC klopt NAC ondanks late achterstand

NEC deed zichzelf een goede dienst in de strijd tegen degradatie. De ploeg van coach Cees Lok boog bij NAC Breda een achterstand om in een voorsprong en vergrootte hierdoor de marge tot de rode streep: 1-2.

NEC leek nog wel op een nederlaag af te stevenen. De Nijmegenaren waren in Breda goed begonnen en hadden in de eerste twintig minuten een paar kansen om de minder gestarte thuisploeg op een achterstand te zetten. Maar NEC liet dat na.

Gaandeweg kwam NAC beter in het spel, zonder echt te overtuigen. Toch zette David Mendes Da Silva de Brabanders halverwege de tweede helft op een 1-0 voorsprong. Bij een voorzet van Anthony Lurling raegeerde David Mendes het meest attent, door vanaf een halve meter de bal in het doel te tikken.

Maar NEC bleek over veerkracht te beschikken en mocht daarbij NAC bedanken dat na de voorsprong te veel voor het eigen doel kroop. Tien minuten na de 1-0 zorgde Tininho voor de gelijkmaker, met een van richting veranderd schot.

En vijf minuten voor het eindsignaal profiteerde Arjan Ebbinge van desorganisatie in de defensie van NAC. De bal viel voor de voeten van Ebbinge, die van dichtbij de 2-1 achter Davy Schollen schoot.

Door de winst vergrootte NEC de marge op nummer zestien RBC tot zes punten. De mannen van Lok hebben evenveel punten als ADO Den Haag.

Bron: VI.nl