NEC haalt als het kan scorend vermogen

“Wij zijn bezig wat te halen.” NEC – trainer Cees Lok leek zaterdag tijdens te persconferentie te schrikken van zijn eigen openhartigheid. Na zijn ontboezeming wilde hij niets meer kwijt over de zoektocht naar een aanvaller.


Is het een type Bart van den Eede? “Geen commentaar.”
Gaat het om koop of huur? “Daar wil ik niets over zeggen.”
Is de nieuwe speler er de volgende wedstrijd tegen Feyenoord al bij? “Ik heb geen idee of het gaat lukken.”


Voor het seizoen zei Lok dat hij tevreden was met zijn selectie. Afgelopen zaterdag tegen RKC bracht hij als noodgreep Sven Werkhoven, een speler die hij deze zomer nog niet goed genoeg vond om bij de selectie te halen.


“De situatie is nu compleet anders dan toen ik die uitspraak deed”, zei de trainer over zijn eerdere akkoord met de spelersgroep. “Ik zei dat toen Romano (Denneboom, red.) en Bart van den Eede nog fit waren en Rutger Worm er nog niet maanden uit was met een schouderblessure.”


Technisch directeur Leen Looyen wilde gisteravond iets meer kwijt dan zijn trainer. “Als we wat aan ons scorend vermogen kunnen halen, doen we dat. We zijn al even bezig en hebben ook vandaag weer wat rondgebeld. Maar ik weet niet of het lukt.”


Looyen waakt voor paniekacties. “We gaan niet iemand halen, om het halen. Bovendien zijn Bart van den Eede en Romano Denneboom er tegen Feyenoord waarschijnlijk weer bij.”


Als NEC iets doet, zal het een speler huren. “Als je iets wilt kopen, moet je binnen twee dagen een bliksemtransfer doen. Dat zie ik niet gebeuren. Na 1 september kun je binnen Nederland nog wel twee spelers huren. We gaan niets overhaasten.”


Mogelijk dat er in de nieuwe transferperiode in de winter wel iets gekocht wordt. Looyen: “Als de komende maanden blijkt dat Van den Eede blessuregevoelig is, kan dat altijd nog.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan