NEC A1 verrast koploper Ajax

De jeugd van NEC scoorde vijf keer tegen Ajax, maar speelde toch gelijk. In een spannende wedstrijd werd het 3-3 tegen de koploper. Twee van de Amsterdamse treffers kwamen van een Nijmeegse voet.

Ajax begon beter, maar NEC opende de score. Een inzet van Tim van der Cruijsen werd met de hand uit het doel gewerkt. Cruijsen benutte zelf de strafschop. Nog voor rust kwam Ajax op voorsprong. Johan Plat scoorde vijf minuten voor rust de 1-1 en omdat Armanda Kitoko Kanda in eigen doel schoot was de ruststand 1-2.

In de tweede helft kregen beide ploegen opnieuw veel kansen. Aan NEC-kant keepte Ferry Thomassen een goede wedstrijd door een paar keer goed in te grijpen. In de zestigste minuut kwam NEC op gelijke hoogte door een snelle aanval van achteruit. Engin Güngör schoot tegen de doelman, maar uit de rebound scoorde international Dennie Lamers de 2-2.

Nog in de zelfde minuut kwam Ajax weer op voorsprong door opnieuw een eigen doelpunt. Mike Korssen kopte de bal langs zijn eigen doelman 2-3. In de 65 minuut ramde Kevin Ankersmit een vrije trap vanaf 25 meter in het Ajax-doel: 3-3.