Matchwinner tegen Vitesse: ’n prachtige droom

Afgelopen woensdag voelde hij zich al alsof hij de Champions League had gewonnen, maar dat gevoel haalt het niet bij die ultieme Nijmeegse geluksbeleving: matchwinner worden tegen Vitesse


Er is juichen en juichen. Rutger Worm heeft de overtreffende trap van juichen. Het is ook niet niks wat de Nijmeegse jongeling overkomt. Afgelopen woensdag wordt hij voor de leeuwen gegooid na een half jaar blessureleed en gaf hij de assist voor de beslissende treffer van Denneboom, gisteren scoorde hij de eerste eredivisietreffer uit zijn carrière. Uitgerekend tegen Vitesse.


“O jôh, het is een droom. Ik heb vannacht niet geslapen vanwege de spanning voor de derby. Ik wilde iets laten zien.”


Dat ging hem in de beginfase van de wedstrijd niet bepaald goed af, want hij was geen schim van de spelers die woensdag tegen Willem II het veld in vuur en vlam zette. “Ik denk dat hij wat onder de indruk was”, oordeelde trainer Cees Lok. “Maar hij herstelde zich sterk.”


“Ik wist dat ik het op dit moment moest laten zien”, zegt de negentienjarige zelf. “Van den Eede en Niedzielan zijn geblesseerd en ik heb die kans gekregen. Ik scoor mijn eerste goal voor NEC en het is meteen een aardige.”


De formule van de zege op Vitesse is snel uit de doeken gedaan: “Het begint bij een goede verdediging, een goed team en harde werkers. Dan is daar dat doelpuntje van mij en dat is voor ons vaak genoeg om de zege binnen te slepen.”


Aan de basis van het doelpunt lag een gelukje toen Ruud Knol weggleed en de bal achter zijn rug zag verdwijnen. Worm reageerde attent en kon alleen op keeper Wapenaar afgaan. “Ik telegrafeerde hem naar de rechter hoek en schoot ‘m toen in de linker. Hij schampte de bal nog, maar hij dwarrelde er gelukkig toch nog in.”


Het laatste half uur zag hij de derby vanaf de reservebank, hij was helemaal leeg gespeeld. “Net als afgelopen woensdag was de afspraak dat ik me helemaal leek moest knokken en dan een seintje naar de bank zou geven als ik aan een wissel toe was.”


En vanaf die positie volgde hij gespannen de verrichtingen van zijn teamgenoten die de ‘nul’ moesten houden. Want scoren tegen Vitesse is leuk. Maar de matchwinner heeft in Nijmegen al gauw de status van onserfelijkheid. Dat weet ook Frank Demouge. De voormalige NEC-spits is een van de eerste om Worm te feliciteren.


Hij is ook zo’n Nijmeegse jongen die scoorde tegen Vitesse. In Gelredome nog wel. Alleen, NEC verloor dat duel uiteindelijk met 2-1. Bij Rutger Worm is er momenteel niets dat zijn vreugde kan temperen. “Het is een droom.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan