Lok: Gelijk drie zes-punten duels

NEC opent de competitie met drie zogenaamde zes-punten wedstrijden. De tegenstanders, FC Utrecht, FC Twente en RKC Waalwijk willen allemaal in de play-offs spelen.

“Er zijn daar veel concurrenten voor”, zegt NEC-trainer Cees Lok. “Maar ik heb een paar ploegen gezien en ik vind het realistisch om te zeggen dat we het kunnen halen.”

Toch zegt een goede start niet alles weet Lok. “Je kan pas na een wedstrijd of tien, elf zeggen waar je uit kan komen. Vorig seizoen openden we met twee zeges. Daarna draaiden we een heel slechte eerste seizoenshelft.”

Een opmerkelijke wedstrijd in het competitieschema is het laatste duel van NEC. Voor de play-offs beginnen speelt het uit bij buurman Vitesse.

“Dat kan nog heel raar lopen”, weet Cees Lok nu al. “Ik denk dat Vitesse tegen NEC bepalend kan zijn voor het wel of niet slagen van het fenomeen play-offs. Als beide elftallen al geplaatst zijn voor de play-offs tenminste.”
Lok legt uit: “Je wilt dan iedereen heel-, en vrij van schorsingen houden. Dan kun je een soort Jong Vitesse-Jong NEC krijgen. Dat is legitiem, maar wel verkwanseling van een echte derby.”

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan