De volgende tegenstander: FC Utrecht

Zondag begint het weer! ‘We’ spelen thuis tegen FC Utrecht. Cees Lok noemt het meteen een 6-punten wedstrijd en hopelijk beginnen we dit seizoen net zo goed als het vorige seizoen werd begonnen. Aan de voorbereiding van ons NEC is geen touw vast te knopen. Goede wedstrijden werden met mindere afgewisseld en zelfs in één wedstrijd werd een slechte 1e opgevolgd door een goede 2e helft of andersom. Bij FC Utrecht is de voorbereiding ook erg wisselvallig verlopen.


 


De voorbereiding


In de eerste wedstrijd tegen een streekteam werd er makkelijk gewonnen met 0-11… Nieuweling Robin Nelisse scoorde drie maal en vier dagen laten traden de mannen van Foeke Booij aan tegen Willebroek. Deze wedstrijd werd ook makkelijk gewonnen, dit keer met 7-0. De eerste wedstrijd die echt ergens om ging werd ook gewonnen… Tegen Rode Ster Belgrado scoorde Dave van den Bergh het enige doelpunt van de wedstrijd. Tegen Siena en Lierse SK werd het een doelpuntloos gelijkspel en tegen Arsenal (0-3) en Aston Villa (1-2) werd er verloren. Vervolgens stond het Amstel Cup duel tegen Elinkwijk op het programma. Tegen de plaatselijke amateurs werd makkelijk en dik gewonnen en dus bekert de FC evenals NEC verder in het Amstel Cup toernooi.Robin Nelisse


 


Nieuwe selectie


Foeke Booij heeft dit seizoen niet veel nieuwe namen in zijn selectie. Robin Nelisse, Marc-Antoine Fortuné en Franck Grandel zijn de enige nieuwelingen in de domstad terwijl er een hele partij vertrokken is. Opvallend is de naam van Michael Mols, de aanvaller die met veel bombarie deze winter terugkeerde bij Utrecht mocht deze zomer alweer vertrekken. Vanwege tegenvallende resultaten werd zijn contract niet verlengd. Verder zijn ook Richal Leitoe, René Ponk, Jordy Zuidam en Hans van der Haar vertrokken uit de Galgenwaard. Prince Rajcomar, Michel Vorm en Samir El Gaaouiri zijn ook vertrokken bij FC Utrecht maar deze keren de volgende zomer weer terug als alles goed is want ziji zijn verhuurd.


 Marc-Antoine Fortuné
Verwachtingen


Trainer Foeke Booij heeft net als Cees Lok laten weten dat hij weinig waarde hecht aan de grote uitslag uit het Amstel Cup toernooi. Booij: ‘De wedstrijd op zondag doet er pas echt toe en daar moeten we laten zien wat we waard zijn.’ In Utrecht kijken ze al uit naar de wedstrijd tegen NEC. De officiele site schreef: ‘NEC-uit is een wedstrijd die FC Utrecht wel ligt, als we op de statistieken afgaan. Vooral de laatste zeven jaar werden er, afgezien van een uitglijder in 2004 (4-0 verlies), veel punten gepakt. De balans in de 26 voorgaande ontmoetingen is ook in Utrechts voordeel. Tien keer werd er gewonnen in Nijmegen, negen keer verloren en zeven maal eindigde het duel onbeslist.’


 


De opstelling


Hoewel het moeilijk is om in de eerste wedstrijd een voorspelling te doen aangezien er nog geen wedstrijd gespeeld is met de mogelijke basiself wagen wij van NEC1900 er ons toch aan:


 


De keeperpositie lijkt vast te staan. Nieuweling Franck Grandel lijkt de voorkeur te krijgen boven Joost Terol.


In de verdediging lijken Tim Cornelisse, David di Tommaso, Sander Keller en Edson Braafheid te starten.


Op het middenveld starten vermoedelijk Jean-Paul de Jong, Stefaan Tanghe, Dave van den Bergh en Dwght Tiendalli.


En in de aanval starten Marc-Antoine Fortuné en Robin Nelisse.Franck Grandel

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan