Jong NEC moet toch gaan voor de goals

De bizare promotiestrijd tussen Jong NEC en Jong Sparta zorgt voor veel verwarring. Maar die is voorbij. Nadat gisteren in Zeist een aanvullende regelementswijzing boven tafel kwam is het nu duidelijk: het doelsaldo geeft de doorslag.


Nadat Jong NEC gisteren door een zege in Rotterdam in punten gelijk kwam met Sparta bestond er grote onduidelijkheid over de regels. Sparta had met de KNVB gebeld en vanuit Zeist te horen gekregen dat de clubs bij een gelijk puntenaantal aan het eind van de rit een beslissingswedstrijd moesten spelen. Verrassend, want hiervoor was altijd het doelsaldo doorslaggevend.


Spitwerk bij de KNVB maakte gisteren duidelijk dat het doelsaldo nog steeds de kampioen aanwijst. Een aanvullende regelementswijziging uit december geeft dat aan. Die is van extra belang omdat de wijziging ook aangeeft dat bij een gelijk doelsaldo het hoogste aantal gescoorde goals de doorslag geeft. Is zelfs dat gelijk volgt alsnog een beslissingswedstrijd.


NEC lijkt in het voordeel door deze uitkomst. Het doelsaldo van de ploeg is één goal beter dan dat van Sparta en het programma makkelijker. NEC speelt nog tegen MVV (laatste met een doelsaldo van -23) en RBC (doelsaldo: -9). Sparta krijgt nog te maken met Helmond Sport (-3) en TOP (+1).


Stand eerste divisie B:
NEC 20:50 (52-14) +38
Sparta 20:50 (53-16) +37


Resterende programma:

Maandag 2 mei:
Jong NEC – Jong MVV
Jong Helmond Sport – Jong Sparta


Maandag 9 mei:
Jong RBC – Jong NEC
Jong Sparta – Jong TOP

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina