Jong NEC komt niet verder in bekerstrijd

Het bekertoernooi zit er na gisteravond voor Jong NEC op. De Nijmeegse reserves kwamen op De Eendracht tegen Jong FC Den Bosch niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een overwinning met minstens twee doelpunten verschil was noodzakelijk geweest om als tweede in de poule verder te kunnen bekeren.

Trainer Wim Rip had vanwege het bekerduel van de hoofdmacht van vanavond tegen Excelsior geen beschikking over spelers van de eerste selectie. Om zijn team te completeren, moest hij zelfs een beroep doen op drie A-junioren.

NEC kwam in een matige eerste helft na tien minuten met 0- 1 achter door een blunder van doelman Ferry Thomassen. Hij liet een makkelijk houdbaar schot los, waar een Bossche speler in de rebound van profiteerde. „We kregen geen grip op het middenveld”, constateerde Rip. „In de rust hebben we wat omzettingen gedaan. We gingen één-op-één spelen en met een 3-4-3 opstelling. Het va-banquespel leverde snel succes op. In de 53ste minuut scoorde Sven Werkhoven toen zijn vrije trap licht van richting werd veranderd: 1-1. Verdere Nijmeegse treffers bleven echter uit. „We hadden tachtig procent van het balbezit. De spelers legden er hun hele ziel en zaligheid in, maar we kwamen meestal niet verder dan tot aan de zestien meter. Veel kansen leverde het niet op, terwijl zij met counters toch nog een paar keer gevaarlijk werden”, vervolgt Rip. „Op de speeldata van de beker spelen we nu oefenwedstrijden tegen andere bvo’s.” Jong NEC verloor eerder in de bekerpoule met 4-2 bij Jong Vitesse en thuis met 1-2 van Jong De Graafschap. Het derde duel uit bij Jong TOP Oss werd met 1-3 gewonnen.