Jong N.E.C. speelt gelijk, verlies voor Jong Sparta

Jong NEC speelde maandagavond in een regenachtig Goffertstadion teleurstellend met 1-1 gelijk tegen hekkesluiter Jong MVV.
Doordat Jong Sparta met 1-0 verloor bij Jong Helmond Sport blijft NEC op koers voor de titel. Bij Jong NEC speelden de ervaren eerste elftalspelers Patrick Pothuizen, Pascal Heije, José Valencia en Andrzej Niedzielan in de basis.

De eerste helft was van dramatisch niveau, de beste kansen waren zelfs voor Jong MVV.
In het begin van de tweede helft legde arbiter Wamsteker de wedstrijd ongeveer een kwartier stil vanwege een forse onweers- en hagelbui boven De Goffert. Na de extra pauze kreeg NEC een drietal kansen om de score te openen, maar deze werden niet benut.
Jong MVV scoorde wel. Hamdaoui benutte een strafschop nadat Patrick Pothuizen op het spekgladde veld een MVV-speler binnen het strafschopgebied had neergehaald.
In de 72ste minuut zorgde de hardwerkende Andrzej Niedzielan voor de gelijkmaker: 1-1. De spelers van Jong NEC wisten op dat moment al dat het duel tussen Jong Sparta en Jong Helmond Sport verrassend in een 1-0 zege voor de Helmonders was geeindigd en namen geen enkel risico meer.

Volgende week maandag is een overwinning bij Jong RBC Roosendaal voldoende voor het kampioenschap.

Opstelling Jong NEC : Raymond van Emmerik, Chaimil Mormon, Sven Werkhoven (46′ Simon Yauw), Patrick Pothuizen, José Valencia, Thijs Hendriks (87′ Tommy Gesgarz), Pascal Heije (72′ Nick Paymans), Roel Hendriks, Andrzej Niedzielan, Charles Kazlauskas, Bas Bakker.