‘Ik geef dit keer niet te snel op bij NEC’

Naam: Guilliano Grot.
Geboren: Op 15 maart 1983 in Parimaribo, Suriname. Op mijn vijfde zijn we naar Nederland geëmigreerd.
Woonplaats: Arnhem, ik woon daar nu al zeventien jaar en heb er nog niet aan gedacht weg te gaan. Ook al heerst er rivaliteit tussen Arnhem en Nijmegen, zelf heb ik daar nooit last van gehad. Als klein jochie liep ik ook gewoon in mijn NEC-trainingspak door de stad.
Partner: Momenteel niet, ik heb wel een zoontje van twee jaar. Ik heb genoeg tijd naast het voetballen, maar ik ben niet echt op zoek.
Clubs: Mijn eerste club was Zuid-Arnhem. Daarna heb ik achtereenvolgens voor Vitesse 1892, De Treffers, NEC en De Treffers/Kegro gespeeld. Sinds het begin van dit seizoen ben ik weer terug bij NEC. Daar heb ik wel geluk mee gehad, want ik zat er zelfs even aan te denken bij een vierdeklasser te gaan spelen.

Opleiding: Vbo en daarna een versnelde opleiding handel die ik in twee jaar heb gehaald. Ik ben me nu wel aan het oriënteren op diverse thuisstudies. Iets in de techniek lijkt me wel wat.
Muziek: Surinaamse muziek, R&B en Soul. Ik volg de Surinaamse muziek op de voet, ik wil graag weten welke bands de trend zetten. Momenteel zijn dat de Aciong Boys, zij zijn erg populair.
Karakter: Je kunt altijd met mij praten over van alles en nog wat. Ik ben een vrij rustige jongen die niet op problemen uit is. Je zal mij daarom ook niet snel boos krijgen.
Uitgaan: Meestal ga ik naar Amsterdam, vooral naar Surinaamse feesten. Bijvoorbeeld in de Heineken Music Hall, waar veel van zulke feesten plaatshebben. Ik hou van die muziek en vind het leuk om onder mijn eigen mensen te zijn.
Idool: Patrick Kluivert was en is nog steeds mijn idool. Hij heeft een fantastische balaanname en ik kon altijd genieten van zijn doelpunten. Hij speelt helaas niet meer zoveel. Waarom weet ik niet, ik vind het wel jammer.

Film: Actie- en Kung Fu-films. Ik kan zulke films moeilijk wegleggen. Mijn favoriete films zijn Achttien bronzen mannen en The Drunken Master met Jackie Chan.
Boek: Als ik één bladzijde heb gelezen, krijg ik meestal al hoofdpijn. Ik ben daar te ongeduldig voor. Ik kan mezelf er niet toe zetten om tweehonders pagina’s door te nemen.
Tijdschriften/kranten: De Arnhemse Courant, De Gelderlander en VI. Dan ga ik meestal regelrecht op het sportnieuws af. Als er iets ergs in de wereld is gebeurd, bijvoorbeeld terreuraanslagen, dan lees ik de verhalen daarover ook.
Eten: Surinaams, elke dag weer. Nasi, bami, rijst, kouseband, bruine bonen en zout vlees. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Het is allemaal even lekker.
Drinken: Alcohol drink ik niet. Als ik uitga, hou ik het bij water of fris. Thuis drink ik hetzelfde.

Auto: Een Toyota Yaris van de club. Toen ik nog wat jonger was, vond ik het wel belangrijk in wat voor een auto ik reed. Nu niet meer, als ik maar op de plaats van bestemming kom.
Hobby’s: Televisie kijken, fitnessen en verder lichamelijk in beweging blijven. Ik fiets regelmatig of ga een stukje lopen. Spelcomputers zijn niet aan mij besteed.
Trainer: Wim Rip heeft in de jeugd veel gedaan aan mijn mentaliteit. Hij haalde het schoffie uit me. Hij leerde me om vrijer te zijn in mijn hoofd. Jan Peters van De treffers heeft mijn carriere nieuw leven ingeblazen nadat ik het even niet meer zag zitten. Daarnaast ben ik ooK Cees Lok erg dankbaar voor zijn vertrouwen in mij als voetballer en persoon.
Hoogtepunt: Mijn eerste goal in de Eredivisie tegen AZ (2-3 verlies, red.). Dat was fantastisch. Als voetballer doe je het daar uiteindelijk wel voor.
Dieptepunt: Dat ik een paar jaar geleden mijn contract afkocht en bij NEC vertrok. Dat is een dieptepunt voor me, omda ik toen niet heb laten zien waartoe ik allemaal in staat was. Ik gaf te gemakkelijk op. Dat ben ik nu niet van plan. Ik heb een tweede kans gekregen en die wil ik met beide handen aanpakken.

Ambities: Ik moet nu gewoon elke week hard gaan trainen en aan trainer Cees Lok laten zien dat ik in de basis hoor. Er zijn altijd dingen die ik aan mezelf kan verbeteren, daar probeer ik nu dan ook aan te werken. Bijvoorbeeld mijn fysieke gesteldheid. In mijn eerste wedstrijd voor NEC tegen RKC Waalwijk, was ik na een halfuur al helemaal kapot.
Huidige vorm NEC: Het gaat niet voortvarend, dat is wel duidelijk. Maar we hebben ondanks de vele blessures tegen AZ laten zien dat r een stijgende lijn in zit. Ik denk dat we gewoon gaan mee doen om de plaatsen die recht geven op de play-offs.

Bron: Voetbal International

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan