Hattrick Saïd Boutahar voor Jong NEC

Saïd Boutahar had gisteravond met drie treffers een groot aandeel in de 5-1 overwinning van Jong NEC op het beloftenteam van Volendam. Jong NEC is daarmee naar de achtste plaats geklommen.

In tegenstelling tot de thuisclub verscheen Jong Volendam op De Eendracht – de grasmat in het Gofferstadion was wegens onderhoud niet beschikbaar – niet in de sterkste opstelling. Het eerste elftal speelt vanavond nog competitie in de eerste divisie.

De bezoekers kwamen er vooral in het eerste half uur niet aan te pas. Al na drie minuten nam NEC de leiding. Sven Werkhoven scoorde met een volley uit een voorzet van Patrick Pothuizen. In de 27ste minuut rondde Boutahar een fraaie aanval over meerdere schijven af: 2-0. Daarna brak een mindere fase van de thuisclub aan. In de 35ste minuut werd vanaf een meter of vijfentwintig het eerste schot op het Nijmeegse doel afgevuurd. Doelman Ramon van Emmerik was er niet op voorbereid en reageerde niet, 2- 1.

Boutahar herstelde de marge in de 56ste minuut. Na een goede combinatie kon hij alleen op het doel afgaan. Vijf minuten later scoorde de middenvelder met een volley vanaf de rand van het strafschopgebied. In de 72ste minuut benutte John Schot een penalty. Melvin Kolf was weggeduwd na een voorzet van linksback José Valencia, die net als Muslu Nalbantoglu veelvuldig met succes oprukte.

Jong NEC is volgende week vrij. Op maandag 21 november volgt opnieuw een thuiswedstrijd tegen Jong Feyenoord.

Bron: NEC-Nijmegen.nl