Gentenaar wordt tweede keeper bij Dortmund

Het duurde even maar het wachten heeft geloond: NEC – doelman Dennis Gentenaar verruilt de eredivisie voor de Bundesliga. De 29 – jarige goalie heeft gisteren een eenjarige verbintenis getekend bij Borussia Dortmund, in 1997 nog winnaar van de Champions League. “Ik denk niet dat ik er slechter van word”, glunderde Gentenaar gisteren. “Op geen enkel gebied.”.

Gentenaar wordt in het Westfalenstadion stand-in voor eerste keus Roman Weidenfeller. De in financiële problemen verkerende Duitse club hoeft geen afkoopsom te betalen voor de transfervrije Nijmegenaar.

De NEC-doelman, al sinds zijn jongensjaren op De Goffert spelend, toonde zich gisteren opgetogen over zijn nieuwe werkgever. “Borussia is een geweldige club met een indrukwekkend stadion. Ik ben dit seizoen toevallig twee keer naar ze wezen kijken, tegen Mainz en tegen Bremen. Dat waren onvergetelijke ervaringen. Bij de thuiswedstrijden zitten 80.000 mensen op de tribune. Toen ik vorige week benaderd werd, was de keus voor mij niet moeilijk.”

Borussia Dortmund was dringend op zoek naar een tweede keeper. De Fransman Guillaume Warmuz, de laatste jaren reservegoalie bij de BVB, vertrekt naar AS Monaco. De club trok daarop Bernd Meier van LR Ahlen aan, maar die scheurde onlangs een kruisband en is minstens een halfjaar uit de roulatie.

In eerste instantie werd geprobeerd Edwin Zoetebier in te lijven. Borussia-coach Bert van Marwijk ving echter bot bij de reservekeeper van PSV en verlegde daarop zijn aandacht naar Gentenaar. Die had wel oren naar een avontuur in de Bundesliga.

Gentenaar: “Ik heb gesproken met technisch directeur Zorc, keeperstrainer De Beer en ook heel even met Van Marwijk. In principe wordt Weidenfeller eerste doelman. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik in de loop van het seizoen nog wel een kans zal krijgen.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan