FC Groningen weet defensie NEC te breken

In de laatste competitiewedstrijd in het Oosterpark is een einde gekomen aan de sterke reeks van NEC. FC Groningen scoorde drie keer (3-0).

Na zes wedstrijden zonder tegendoelpunt incasseerde NEC weer een treffer. Na zeventien minuten maakte Glen Salmon een einde aan de ongeslagen reeks van keeper Gabor Babos. Maar wat zwaarder woog dan de eerste tegengoal, was dat NEC deze achterstand niet kon ombuigen.

FC Groningen kon de sterke openingsfase geen vervolg geven. Maar de overwinning kwam niet in gevaar. De ploeg van Ron Jans hoefde niet te vrezen voor de Nijmeegse aanval, die ondanks een veldoverwicht onmachtig bleek.

Een slotoffensief van NEC werd in de kiem gesmoord door Salmon. De Zuid-Afrikaanse aanvaller profiteerde ruim een kwartier voor tijd van defensieve onachtzaamheid van Jonas Olsson; 2-0. Mark-Jan Fledderus maakte in de laatste minuut het Groningse feest compleet.

Donderdag wordt een definitief afscheid genomen van het Oosterpark. In de strijd om de Gatorade Cup is FC Volendam de laatste tegenstander, voordat FC Groningen verhuist naar Euroborg.