FC Den Haag praat verder met Demouge

FC Den Haag praat verder met Frank Demouge. De club heeft volgende week een tweede gesprek met Kees Ploegsma, de zaakwaarnemer van de spits van NEC. Demouge zelf hoopt dat de overgang zo snel mogelijk rond komt. “Dan ben ik leeg in m’n kop en weet ik waar ik aan toe ben.”.


De 22-jarige Frank Demouge is afkomstig uit de eigen jeugd van NEC. De Nijmegenaar, die kopsterk is en het beste tot zijn recht komt als centrumspits, speelde in drie seizoenen respectievelijk 25, 29 en 23 duels voor NEC. Hij werd in zijn vierde jaargang geplaagd door knieblessures en kwam amper tot vijf hele wedstrijden. “Ik ben dit seizoen geopereerd aan beide knieën. Zowel links als rechts was het mijn meniscus. Daarvan ben helemaal genezen. Ook nu heb ik wat irritatie aan mijn knie, maar er zit alleen wat vocht in. De blessures waren voor NEC aanleiding mijn contract niet te verlengen. Daar was ik best teleurgesteld over, al vind ik het fijn dat ik nu toestemming heb gekregen van de club om alleen nog maar te revalideren en niet te spelen. Ik ben nagenoeg fit, zat twee weken geleden tegen Vitesse ook op de bank en heb in het tweede twee wedstrijdjes gespeeld. Maar ik wil geen risico lopen en me op het nieuwe seizoen kunnen richten. Gelukkig werkt NEC daar aan mee.”


Behalve FC Den Haag toonde ook FC Groningen serieuze belangstelling. “Maar die club twijfelde. Dan is de keuze voor mij helemaal gemakkelijk. Ik heb FC Den Haag praat verder met Demouge hoog zitten. Qua sfeer, qua supporters, straks een nieuw stadion, echt een heel mooie club. Ik hoop dat we eruit komen.”


Frans Adelaar had eerder al een gesprek met Demouge. Hij is gecharmeerd van de jonge talentvolle spits. “Spelers als Frank, die transfervrij zijn, hebben altijd onze interesse”, aldus de trainer van FC Den Haag die belangstelling voor AZ-spelers Robin Nelisse en Ali Elkhattabi ontkent. Adelaar wil voor het nieuwe seizoen in ieder geval zijn verdediging op orde houden. Behalve Gill Swerts, die naar Vitesse vertrekt, hebben Jan Paul Saeijs en Youssef El-Akchaoui nog een doorlopend contract, maar wil de club Daniël Rijaard en Spira Grujic graag houden. FC Den Haag heeft beiden een aanbod gedaan. Grujic, dit seizoen nieuw bij FC Den Haag en meteen reserve-aanvoerder, kan voor een jaar bijtekenen. De 34-jarige verdediger uit Servië-Montenegro, die eerder zes seizoenen uitkwam voor FC Twente, beslist van jaar tot jaar over zijn toekomst, maar wil in principe in het Zuiderpark blijven. Eerder werd John O’Brien al vastgelegd voor het nieuwe seizoen.


Meer zorgen heeft Adelaar over de voorste linie, waar Cedric van der Gun nog niet heeft gereageerd op een aanbieding van FC Den Haag. De huurling van Ajax, waar zijn contract afloopt, wil echter nog wachten. De Residentieclub kijkt echter ook verder. Vaststaat dat Jamie Smith na dit seizoen uit het Zuiderpark vertrekt. De voetballer keert terug naar Schotland, waar hij gisteravond speelde voor het nationale B-team. Eerder kwam Smith uit voor Celtic, waar een definitieve doorbraak uitbleef. “Na een gewenningsperiode waren we tevreden over Jamie Smith, maar eigenlijk werd in de winterstop al duidelijk dat hij na dit seizoen terug zou gaan. Zijn vrouw en kinderen konden hier niet wennen en zijn op dat moment al terug gegaan naar Schotland. Nu komen ze af en toe over. Of Jamie gaat een paar dagen naar Schotland. Dat is natuurlijk geen doen. Dus heeft hij besloten na dit seizoen te vertrekken”, verklaart Adelaar, die er nog niet uit is of hij Edson wil aantrekken. De Kaapverdiaan met het Portugese paspoort is dit seizoen tussentijds gehuurd van Tottenham Hotspur en viel op tijdens invalbeurten. De twee basisoptredens tegen De Graafschap en RBC Roosendaal waren teleurstellend. FC Den Haag heeft tot 1 mei een optie tot koop en moet voor die tijd beslissen. Adelaar: “Dan hebben we even de tijd om hem helemaal te beoordelen.”


www.adofans.nl – v.d. Haagsche Courant

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan