Een sterke man in het doel van NEC

Theo Jansen, deze week op 79- jarige leeftijd overleden, verdedigde als een rots in de branding tussen 5 september 1954 en 3 juni 1962 het doel van het eerste elftal van NEC. Het was de begintijd van het professioneel voetbal in Nederland en in de oude Goffertovaal speelde Jansen samen met onder andere Pauke Meijers, Moises Bicentini, Rein Bosch, Tini van Reeken en Pedro Koolman. Jansen, geboren in de Duitse plaats Goch en voor zijn NEC- periode lid van SCE, oogde stoer, was sterk, kortom een beer van een vent. Hij luisterde naar de bijnaam de ‘ Melkmuil’.


In 1954 speelde Jansen de ene week voor een reep chocolade en de week daarop voor een ‘ salaris’ van 25 gulden. Zijn loopbaan bij NEC, dat destijds in de tweede divisie speelde, werd onderbroken door twee ernstige blessures. In 1955 verdraaide hij zijn knie in het duel met Go Ahead en hij miste daarop bijna de gehele tweede seizoenshelft. In februari 1961 brak hij zijn scheenbeen tegen De Baronie in Breda. Maar liefst viereneenhalve maand moest hij voor herstel in het ziekenhuis vertoeven. Pas in januari 1962 keerde hij terug in NEC 1, thuis tegen Zwartemeer uit Klazienaveen. Afwisselend koos trainer Jan Remmers dat seizoen voor Jansen of Willy de Hond tussen de Nijmeegse palen.


Jansen werkte overdag voor de storingsdienst van de PTT, altijd op de fiets. Zo beklom hij geregeld de Oude Holleweg tussen Beek en Nijmegen op de fiets met volle bepakking. En na het eten door naar de avondtraining van NEC. Jansen, tot z’n 68ste keeperstrainer van het eerste elftal van de NEC- amateurs, speelde ook een tijd lang mee in het Nederlands PTT- elftal.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan