Een shirt in een glas water?

Het balkenshirt blijft de gemoederen steeds maar weer bezig houden. Deze keer naar aanleiding van het programma Café de Sport bij Talpa waar NEC-supporter Harold verscheen in het enige echte NEC-shirt. Maar gaat de discussie wel ergens over? Het nababbelen na de vrijdagochtendtraining bood een mooie gelegenheid om eens aan Jacco Swart zelf te vragen wat er nu eigenlijk allemaal aan de hand was.

“Natuurlijk kunnen wij Harold niet verplichten om een ander shirt aan te trekken, want hij zit daar niet namens NEC, maar als bestuurder kom je natuurlijk op voor de belangen van je club en je sponsor” aldus Jacco Swart. “Ik word door veel mensen aangesproken en krijg mailtjes binnen van diverse mensen die niet begrijpen dat de NEC-supporter in het programma als enige niet in het huidige shirt aan de bar zit van Café de Sport. Vandaar dat ik niet achterom bij Talpa ben gaan klagen, maar Harold zelf heb benaderd en hem heb gevraagd waarom hij niet voor het huidige shirt gekozen heeft.”

Sommige supporters zullen het onbegrijpelijk blijven vinden dat NEC zich daar druk over maakt en vinden dat Harold lekker zelf moet weten wat hij aantrekt, maar aan de andere kant is het in het hedendaagse voetbal ook weer normaal dat clubbestuurders hun sponsor een hand boven het hoofd houden, want het gaat in het voetbal immers om de centen.
Harold heeft zelf al aangegeven dat hij de komende uitzending gewoon in het Telfort shirt te bewonderen is, want dat had hij al lang afgesproken met de mensen van Talpa. Het dragen van het balkenshirt was volgens Harold iets éénmaligs, dus niks aan de hand zou je zeggen, de welbekende storm in een glas water.

Hoewel…. Het verzoek zat Harold niet helemaal lekker en hij benaderde de HKN en de SV en vroeg hen wat zij van het verzoek van Swart vonden. Deze gaven te kennen dat zij het met Harold eens waren dat hij zelf moest kunnen bepalen wat hij aan zou willen trekken en dit standpunt liet Harold op een later tijdstip weten aan Swart. Het ging Harold om het principe. Jacco Swart op zijn beurt was heel eerlijk tegen Harold (te eerlijk misschien) en liet doorschemeren dat wanneer Harold van plan was geweest om toch steeds een ander shirt aan te trekken, dat hij, wederom vanuit het belang van de sponsor (en dus ook het clubbelang) Talpa zou benaderen. Dit om er hopelijk voor te kunnen zorgen dat Harold voortaan in het huidige thuisshirt op de buis zou verschijnen.

Het is simpel: Een discussie voeren of lezen over principekwesties is hoogst interessant en laat goed zien welke afstand er kan zitten tussen supportersbelangen en het clubbelang, maar aangezien Harold gewoon in Telfortshirt zal verschijnen is het eigenlijk al die ophef allemaal niet waard. Misschien als goedmakertje ook een keer in één mobiel telefoonpak van Telfort Harold? (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan