Dieptepunt

De opkomst van NEC supporters was gisteren in de Kuip meer dan treurig. Als het gaat om fans in het uitvak tenminste, want daar zullen er maximaal honderd hebben gezeten. Ik zat zelf op de 2e ring bij de middenlijn, mooie plaats, en zag in mijn vak ook nog andere Nijmegenaren. Kan me voorstellen dat er in de rest van het stadion ook nog voldoende NEC supporters een plekje zullen hebben gevonden.
Het is niet vreemd dat velen er voor kiezen het uitvak te mijden, want ondanks dat het eigen een vervoer wedstrijd betrof werd het je als NEC supporter bijzonder lastig gemaakt. Allereerst moest je in het bezit zijn van die vervloekte uitkaart, de vraag is hoeveel mensen zo’n ding inmiddels hebben. Duidelijk is wel dat het potentieel meereizende supporters aanzienlijk geslonken is. NEC lijkt overigens weer het braafste jongetje van de klas te willen zijn, want waarom is voor het uitvak de uitkaart verplicht terwijl de rest van het stadion clubcard vrij was?
Ook Feyenoord treft blaam trouwens, want het uitvak is door het glas en het vangnet verworden tot een kooi waarin je het gevoel hebt in de dierentuin te zitten en dan wel aan de verkeerde kant van de omheining. Het zicht is erbarmelijk en interactie met de spelers is vanaf het uitvak nauwelijks mogelijk. Voor deze slechte service wordt echter wel een pittige prijs gerekend, namelijk 21,50 euro. Ga je in één der andere vakken zitten op de korte zijden, betaal je 4 euro minder. En voor slechts anderhalve euro meer heb je een mooie plaats op één van de lange zijden met prima zicht op het veld.
Als de trend van uitsupportertje pesten zich zo doorzet, zal het niet lang meer duren of de uitvakken hoeven helemaal niet meer open…(pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan