‘Deze ploeg kan beter worden dan het team van toen’

Jeffrey Leiwakabessy, Peter Wisgerhof en Rob Wielaert: mannen die met NEC Europees voetbal haalden en er twee jaar later nog bij zijn.


“Toen hadden we nooit gedacht dat we het zouden halen”, zegt Wisgerhof. “We hadden ook veel geluk. Dennis (Gentenaar, red.) was toen in supervorm, pakte soms wel zes zekere doelpunten in een wedstrijd. Mede daardoor wonnen we vaak met 1-0. We zagen het ook niet echt aankomen, ineens was het er en hadden we Europees gehaald.”


Wisgerhof heeft goede hoop voor komend seizoen. “Door de play-offs hebben we nu meer kans om het te halen. We hebben ook meer kwaliteit. Maar we moeten een paar keer winnen, het goede gevoel krijgen.”


“We hebben nu een ploeg die beter kan worden dan het team van toen”, denkt Leiwakabessy. “We hebben nu een jonge ploeg die moet groeien. Aan het eind van dit seizoen kunnen we bepalen of we echt beter zijn.”


“Toen hadden we een goede mix van jong en oud, maar ik denk niet dat we nu ervaring tekort komen. Er zitten nu zoveel internationals in de selectie, die doen met hun land ook veel ervaring op en moeten daar ook onder druk presteren.”


Bron: De Gelderlander (bericht van 30 juli jl.)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan