De volgende tegenstander: Sparta Rotterdam

Morgenavond 18:00 uur is het weer zover. NEC speelt haar 1004e wedstrijd in de eredivisie. Sparta Rotterdam is de tegenstander en hopelijk word er een beter resultaat behaald in Rotterdam dan dat er in de eigen Goffert werd behaald tegen Sparta. In een saaie wedstrijd waar NEC wel de overhand had bleef het 0-0. door de spelers van Sparta werd dit punt feestend begroet terwijl de NEC-ers teleurgesteld de kleedkamer opzochten. Dat de Rotterdammers er blij mee waren is ook niet zo gek want de mannen van Wiljan Vloet verkeerden en verkeren nog steeds in zwaar weer. Met 16 punten staan de Rotterdammers gedeeld 16e, Heracles Almelo heeft het zelfde aantal punten behaald maar het doelsaldo is in het voordeel van de Heraclieden. Vandaar dat Sparta er alles aan zal doen om tegen NEC weer eens 3 punten te pakken.



 
Gespeelde wedstrijden
De laatste weken gaat het redelijk tot goed met Sparta. In de laatste thuiswedstrijd werd Vitesse in de blessuretijd met 1-0 verslagen. Een week later in Utrecht werd er één punt gepakt. Wederom scoorde Sparta in de blessuretijd (1-1). Hoewel het doelpunt helemaal niet meer had mogen tellen, omdat Spartaan Jan Michels 1 minuut van te voren FC Utrecht keeper Joost Terol tegen de grond had geslagen en vervolgens de assist geeft op Ivan Cvetkov. De periode voor die wedstrijd tegen Vitesse liep het niet zo lekker. NEC was voor die wedstrijd namelijk de laatste club waartegen Sparta punten had gepakt. Tegen PSV, SC Heerenveen, FC Twente, Ado Den Haag en RKC Waalwijk ging Sparta onderuit.



Davy de Fauw scoorde het winnende doelpunt tegen Vitesse


 
Nacompetitiekandidaat
Dat Sparta de nacompetitie zou winnen hadden maar weinigen voorspeld maar dat Sparta dit jaar weer nacompetitie zou moeten gaan spelen daar was bijna iedereen wel van overtuigd. Dat is ook niet zo gek als je naar de selectie kijkt. Slechts 6 spelers hebben recente eredivisie ervaring: Ponk (maar die grabbelt er de laatste tijd ook op los), Gudelj (weggestuurd bij NAC), Obodai (Mislukt in Amsterdam), Oost (Overgenomen van RKC), Polak (Overgenomen van Ado Den Haag) en Rose (Opgepikt uit Heerenveen). Met deze spelers alleen red je het dus niet. En natuurlijk zijn er ook nog spelers in de selectie die het niveau wel aan kunnen zoals Ricky van den Bergh en Davy de Fauw maar bij Sparta lopen er te zwakke schakels tussendoor om te mogen spreken van een middenmoter.



 
Vorig jaar
Sparta is vorig jaar knap gepromoveerd uit de eerste divisie naar de eredivisie toe maar de promotie heeft er niet toe geleid dat veel spelers kozen voor een langere verbintenis bij de club. 2 van de 3 smaakmakers voorin vertrokken na het kampioenschap. Riga Mustapha ging naar Levante en heeft er daar in 14 wedstrijden 8 in liggen en Danny Koevermans vertrok naar AZ. De onhandig ogende maar productieve spits lijkt de verkeerde keuze te hebben gemaakt. Want hij mag slechts zelden invallen. In totaal heeft hij dit seizoen 9 competitiewedstrijden gespeeld waarin hij 2 keer scoorde. Misschien is het een idee om hem te verhuren aan Sparta? Verder vertrokken ook Ramon van Haren (was gehuurd), Moussa Kalisse, Yevcheni Levchenko, David Nascimento, Frank Broers en Menno Willems.



 
Opstelling
Sparta komt vermoedelijk aan de aftrap met de volgende 11:
 
Rene Ponk
 
Davy de Fauw              Wouter Gudde             Danny Schenkel            Nebosja Gudelj
 
Sani Kaita          Anthony Obodai         Ricky van den Bergh         Jan Michels
 
Yuri Rose                     Rachid Bouaouzan

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.