De volgende tegenstander: RKC Waalwijk

Vaak beginnen we in De volgende tegenstander met het woord: Wisselvallig. Maar als er één team is in de Holland Casino Eredivisie die wisselvallig presteert dan is het RKC Waalwijk wel. Na de winterstop heeft de ploeg van Erwin Koeman 9 punten behaald uit 5 wedstrijden en is het uitgeschakeld voor de Amstel Cup door Totodivisionist Top Oss.
De eerste wedstrijd na de winterstop kwam het zwak presterende RBC Roosendaal op bezoek. Zoals verwacht werd er gewonnen met 1-0. Vervolgens moesten de Waalwijkers naar Oss voor de bekerwedstrijd tegen Top. Na 120 minuten voetbal stond er 1-1 op het scorebord en werd RKC er na penalty’s uitgeknikkerd. In de competitie werd er vervolgens met 4-1 verloren van PSV en een week erna met 3-0 gewonnen van FC Groningen. Vervolgens gingen de geel blauwe onderuit tegen FC Twente en werd er thuis weer gewonnen van NAC Breda.

Rick Hoogendorp
Als er één iemand niet wisselvallig presteert dan is het Ricky Hoogendorp wel. De 30-jarige spits heeft er na de winterstop alweer 5 in liggen en al die doelpunten waren behoorlijk belangrijk voor RKC. Tegen RBC en NAC maakte Hoogendorp de enige goal van de wedstrijd en was hij dus de matchwinnaar. Tegen PSV en Groningen scoorde hij ook de 1-0 maar werd er tegen PSV dus met 4-1 verloren en tegen Groningen maakte Molhoek en Oost ook nog eens een doelpunt. In de heenwedstrijd van NEC tegen RKC was Hoogendorp ook al de grote man voor de Waalwijkers met een doelpunt en een assist. Het is dus duidelijk wie er in de gaten gehouden moet worden aanstaande vrijdag.

Blessuregevallen
Voor de wedstrijd tegen NAC Breda waren er veel spelers van RKC geblesseerd. Virgilio Teixeira, Marc van Hinthum, Alfred Schreuder, Jerold Promes, Maarten Martens en Jasar Takak konden alle niet in actie komen vanwege pijnlijke lichaamsdelen. Het is op dit moment nog onduidelijk wie er vrijdag wel en niet inzetbaar zijn alleen Jarold Promes zal er zeker niet bij zijn, de jonge verdediger is het hele seizoen uitgeschakeld vanwege een knieblessure. 
De opstelling
Hoewel het niet duidelijk is of alle blessuregevallen in de wedstrijd tegen NEC weer mee kunnen doen is de verwachting dat RKC zal aantreden in de volgende formatie:
 
Sinouh
 
Van Diemen                 Greene             Teixera / Vermaelen                 Van Hinthem
 
Fuchs               Schreuder / Molhoek               Oost / Takak
 
Krohn-Dehli                Vasconcelos                Hoogendorp

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan