De volgende tegenstander: FC Twente

Zaterdagavond staat weer een ‘’6 punten’’ duel voor de deur. De tegenstander is FC Twente die evenals NEC voor het linkerrijtje gaat. Vorig jaar begonnen de Tukkers niet al te best en stonden ze zelfs een tijdje maar net boven de nacompetitie streep. Na de winterstop verliep het juist perfect en leken de mannen van Rini Coolen zelfs Europees voetbal te halen. Helaas mocht dat niet zo zijn voor de Tukkers waardoor ze alles op alles zetten om het dit seizoen wel te halen.


Voorbereiding


Tegen de Hengelose selectie werd er voor het eerst weer afgetrapt. De Twentenaren mochten dit één keer doen en de mannen uit Hengelo wel dertien keer. De stand was dan ook 12-0 in het voordeel van FC Twente. Vervolgens werd er met 10-0 gewonnen van KVV Losser en met 6-0 van FC Twenterand. Toen stond de wedstrijd tegen eerstedivisionist AGOVV voor de deur en ook na deze wedstrijd gingen de Tukkers winnend van het veld af (3-1). De eerste en laatste verliespartij in de voorbereiding werd geleden tegen MSV Duisburg (0-1). Vervolgens werd er nog twee keer gewonnen namelijk van de Twentse selectie (10-0) en FC Emmen (5-0) en één maal gelijkgespeeld tegen Hannover ’96 (1-1). Grote man in de voorbereiding bij FC Twente is Jason Culina. De Australiër wist in acht wedstrijden maar liefst dertien keer te scoren.


 


Selectie


De selectie van FC Twente is niet erg veel veranderd ten opzichte van het vorige seizoen. Kim Christensen en Simon Cziommer zijn de enige belangrijke spelers die zijn vertrokken. De Deen die bij FC Twente goed bij het publiek lag maar nooit een basisplaats wist te bemachtigen is vertrokken naar Brøndby IF en de Duitse Cziommer is weer terug naar Schalke ’04 waar hij het vorige seizoen van gehuurd was. Verder zijn Jeffrey de Visscher en Da Costa vertrokken bij FC Twente. Daarvoor in de plaats hebben ze Wintjes van MVV overgenomen, Bakircioglu van Iraklis Saloniki en Loumpoutis van Perugia. Blaise N’kufo heeft ook zijn contract verlengd waardoor de Kongolese Zwitser tot 2009 onder contract staat bij FC Twente. 


De opstelling


Sander Boschker is lang uitgeschakeld door een blessure en zal worden vervangen door Remko Pasveer, de 21-jarige keeper heeft sinds zaterdag zeven wedstrijden onder de lat gestaan waarin hij zes doelpunten om zijn oren heeft gekregen.

Verder is er niet echt iets spannends gebeurd in de selectie van FC Twente en spelen zij vermoedelijk in de volgende opstelling:


 


Pasveer


 


Schuurman                    Zomer              Majstorovic                  Loumoutis


 


Culina                      Niemeyer                     Heubach


 


Touma                 N’kufo             Gakhokidze

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan