De volgende tegenstander: FC Groningen

De Groningers staan met 33 punten op de 11e plaats in de Holland Casino Eredivisie en daar zijn ze maar wat blij mee in Groningen, en terecht! Want Groningen heeft die positie sinds 1997 niet meer bereikt. Er zit totaal geen verschil tussen de uit en thuis wedstrijden van de Groningers. Thuis zijn er 16 punten behaald en uit werden er 17 meegenomen .


Erik Nevland
Waar ze in Groningen ook erg blij mee zijn is Erik Nevland. En wederom kan het woordje terecht daarachter komen te staan. De kleine Noor, die zelfs nog drie seizoenen (één competitiewedstrijd) voor Manchester United heeft gespeeld, scoort er lustig op los. In twaalf competitie-duels heeft Nevland er al negen inliggen. Nevland voor Manchester United                                                                


 
Waar Andrezj Niedzielan de verwachtingen (nog) niet waar heeft weten te maken lukt het de Noor wel. Al na 30 minuten had Nevland zijn eerste doelpunt erin liggen (uit tegen FC Twente) en sindsdien blijft hij scoren. Vooral zijn 2 treffers tegen Feyenoord waardoor Groningen in Rotterdam met 2-1 won trok veel aandacht van de media.
 
Publiekslievelingen
Waar Nevland uitgroeit tot een ware publiekslieveling moeten er ook twee van dat soort spelers vertrekken bij de FC. De Ras-Groninger Martin Drent krijgt geen contractverlenging evenals Hugo Alves Velame. De kleine dertigjarige Braziliaan is bezig aan zijn achtste seizoen in het Oosterpark en zal uit moeten kijken naar een nieuwe club. Zijn contract loopt af en Groningen heeft laten weten meer te hadden verwacht van de man uit Duque de Caxias en laten hem vertrekken. Voor Drent is er ook geen plek meer binnen de selectie maar FC Groningen liet weten dat er voor Drent toch nog toekomst is bij de Trots van het Noorden, zij het na zijn loopbaan.Martin Drent met jong-Gronings-zang wonder


 
Geblesseerde en schorsingen
Gijs Luirink zal tegen NEC niet aan de aftrap verschijnen. De jonge Amsterdammer heeft sinds zijn overgang van Volendam naar Groningen pas één competitiewedstrijd kunnen spelen. Tegen RKC Waalwijk viel hij na 27 minuten spelen uit met een blessure. Verder zijn Kurt Elshot en Mathias Florén geschorst. Verdere blessure gevallen zijn (nog) niet duidelijk.
 
Opstelling
Roorda
 
Sanko                          Kruiswijk                     Matthijs                       Van der Linden
 
Krestev                       Buijs                            Seedorf                       Van Gessel
 
Nevland                       Pinas/Salmon

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan