De volgende tegenstander: Ajax Amsterdam

Waar wij het vorige week wegens tijdgebrek lieten afweten met de Volgende Tegenstander lieten de mannen in het veld het ook afweten tegen RBC Roosendaal… Vandaar dat de wedstrijd tegen Ajax van aankomende zondag eigenlijk ‘’gewoon’’ gewonnen dient te worden. Maar dat is nog niet zo’n makkelijke opgave. Winnen van Ajax is nooit makkelijk dat weet iedereen over de hele wereld, Ajax is gewoon erg moeilijk te verslaan maar de laatste weken ging het niet best met de Amsterdammers. Trainer Ronald Koeman ‘’nam’’ vanwege de slechte resultaten zijn ontslag en Ajax is nu op zoek naar een nieuwe trainer. De naam van onze ex-trainer Johan Neeskens wordt daarbij genoemd, maar het lijkt waarschijnlijker dat Danny Blind de opvolger wordt van Koeman al zal hij tegen NEC waarschijnlijk nog niet op het veld te zien zijn. Ruud Krol is tot die tijd de eindverantwoordelijke.


    
Ruud Krol                                             Ronald Koeman



Slechte resultaten

Over slechte resultaten gesproken…Ik weet niet of je het zo wel mag noemen want 15 punten in de competitie behaald na de winterstop… In Nijmegen zou er een waar volksfeest ontstaan maar in Amsterdam zijn ze nog niet tevreden. Na de winterstop begon het nog goed en werd er verdiend gewonnen bij rivaal FC Utrecht en SC Heerenveen werd voor de Amstel Cup verslagen (beide 2-0). Maar toen kwamen de Hagenezen op bezoek en bleef het teleurstellend 0-0 in de Arena, Ajax wist sinds 4 jaar niet te scoren in eigen huis in een competitie wedstrijd en de fans begonnen al te morren. Toen kwam FC Twente op bezoek en een uitblinkende N’Kufo en linksbuiten Touma zorgden voor een 2-1 zeperd in eigen huis. Daarna volgenden er wel weer overwinningen op NAC en FC Den Bosch maar die kwamen maar moeizaam tot stand en tot slot van rekening werd Ajax in de UEFA CUP uitgeschakeld door AJ Auxerre en was de maat vol voor trainer Koeman, hij nam ontslag (en anders had hij het waarschijnlijk wel gekregen).



 
Ruud Krol
Ruud Krol is de man die op dit moment de trainingen leidt van Ajax 1. Tot nog toe gaat hem dat prima af. Bij Roda JC mocht Krol zijn debuut maken als hoofdtrainer en werd er met 2-1 gewonnen. Opvallende debutant: Hedwiges Maduro. Toen moesten de Amsterdammers naar Den Haag voor de Amstel Cup wedstrijd tegen Ado, in de sneeuw werd het 2-0 voor Ajax en opvallend was dat Hedwiges Maduro mocht blijven staan en Rafael van der Vaart volkomen fit pas in de 83e minuut mocht invallen voor Wesley Sneijder. Deze 180 minuten voetbal vond Marco van Basten al genoeg om Maduro op de lijst te zetten voor voorlopige selectiespelers voor het Nederlands Elftal.



Hedwiges Maduro


De opstelling
Maarten Stekelenburg lijkt zijn plek onder de lat bij Ajax weer terug te hebben verdiend en Marco van Basten is dus ook weer onder de indruk. Dennis kan een oproep wel weer vergeten…
 
Stekelenburg
 
Maxwell                       Heitinga                       Escude                         Trabelsi
 
Sneijder                       Maduro                       Van der Vaart
 
Boukhari                      Charisteas                    Rosales

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.