De volgende tegenstander: ADO Den Haag

Was de wedstrijd tegen Willem II al geen zespunten wedstrijd, dan is deze het wel! De Hagenezen staan slechts door het doelpuntgemiddelde één plekje onder ons en als we zondag dus niet weten te winnen tegen de geel-groenen dan hebben de mannen van Cees Lok een ernstig probleem, want dan komt nacompetitie voetbal weel heel erg dichtbij.


Stijgende lijn
Waar NEC na de winterstop 2 punten heeft gehaald, daar hebben de mannen van Frans Adelaar er al 4 binnen. Den Haag verloor na de winterstop alleen nog van FC Groningen, daarna werd er een stijgende lijn ingezet met overwinningen op FC Twente(amstel cup) en een gelijkspel tegen Ajax. Vorige week werd er door ADO thuis gewonnen van FC Den Bosch met 2-0. De doelpunten kwamen van Ferry Bodde en de debuterende Edson, die gehuurd word van Tottenham Hotspur.


Kwakkelseizoen
Net als ons NEC wisselt Ado goede met zeer matige wedstrijden af. Waar er eerst knap met 3-3 gelijk gespeeld werd tegen Ajax, daar werd een week later weer dik verloren van Vitesse (4-0). En daar waar eerder met 5-1 werd gewonnen van RBC, daar werd het een week later een gelijkspel tegen een gehavend Roda JC. Twee weken later verliest ADO zelfs van Willem II. Blessures
Ado Den Haag heeft momenteel vrijwel geen last van blessuregevallen. De nieuwe aanwinst Edson is een twijfelgeval voor zondag, hij kampt met een hamstringblessure. Cedric van der Gun is waarschijnlijk wel inzetbaar. De enige speler die coach Frans Adelaar niet in kan zetten is Jamie Coyne. Het lijkt erop dat Adelaar zondag met dezelfde spelers zal aantreden als tegen Den Bosch, de enige wisseling zal Saaverdra zijn die terugkeert van een schorsing… Saavedra kennen we allemaal nog wel als het goed is in Nijmegen. Dat is namelijk de man die in de wedstrijd in Den Haag de bal in eigen doel gleed zodat NEC met 3 punten uit Den Haag vertrok. Laten we hopen het 100-jarige ADO zondag NEC niet weet te verslaan en dat de Hagenezen een week later wel 3 punten mee nemen uit Gelderland. Dan treed men namelijk aan tegen de geel-zwarten.

Vermoedelijke opstelling:

                                                                                 De Vries

                                Swerts                    Saeijs                       Saavedra              El-Akchaoui

                                            Bodde                     Van der Leegte                Stroeve

                                    Smith                                        Den Ouden                        Verhoek

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan