De Pers: NEC zegeviert in Enschede met 1-0

Knappe overwinning NEC bij FC Twente

NEC heeft uit bij FC Twente een knappe 1-0 overwinning behaald. De zege was vooral te danken aan de sterke organisatie van de Nijmegenaren.

NEC slaagde er voor rust in om het spel van Twente volledig te ontregelen. Na ruim een kwartier had NEC via Edgar Barreto de eerste kansen. Hij raakte de lat met een kopbal en was even later bijna succesvol met een lob vanaf de middenlijn. De uitblinkende Paraguayaan testte na een half uur Twente-doelman Pasveer met een verraderlijk schot.

Twente stelde daar in de eerste helft helemaal niets tegenover. Na rust was N’Kufo wel direct gevaarlijk. Gahkokidze had bijna succes met een vlammend schot net naast de kruising. NEC zakte steeds verder in en leek de problemen over zichzelf af te roepen.

Het centrale verdedigingsduo Peter Wisgerhof-Jonas Olsson hield echter probleemloos stand en de sterke Zweed kwam er ook offensief uitstekend uit.

Twente had kansen via N’Kufo en ex-NEC-speler Resit Schuurman. NEC was gevaarlijk toen Andrzej Niedzielan voorgaf, maar Tininho raakte de bal niet goed.

Majstorovic en Culina misten goede kansen, maar NEC scoorde. Tininho trof met rechts vanuit de korte hoek doel. De 0-1 zege kwam niet meer in gevaar.

Bron: Omroep Gelderland

Tininho nekt hekkensluiter FC Twente

NEC heeft FC Twente de tweede nederlaag op rij bezorgd. De Nijmegenaren wonnen in Enschede met een minimale marge, dankzij een knal van Tininho met nog tien minuten op de klok (0-1). De Braziliaan peerde de bal in de slotfase hard en hoog in het dak van het doel in de korte hoek.

Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. NEC was voor de pauze het gevaarlijkste. Edgar Barreto kopte via Remko Pasveer en de lat over. En even later scoorde de Paraguayaan bijna uit een verrassende directe vrije trap van grote afstand.

Na rust bleven goals uit al drong Twente hevig aan. Een counter van NEC, waarbij Twente overigens voldoende tijd kreeg om zich te hergroeperen, leidde tot de beslissing. Het was uiteindelijk Tininho die met rechts de ban brak en NEC naar de derde plaats schoot en Twente degradeerde tot hekkensluiter.

Bron: Vi.nl

NEC boekt overwinning bij FC Twente: 0 – 1

NEC heeft de eerste competitiezege van het seizoen 2005-2006 geboekt. Na het 0-0 gelijkspel tegen FC Utrecht vorige week volgde zaterdagavond een verdiende 0-1 overwinning bij FC Twente. Tininho werd met zijn goal in de 81ste minuut de matchwinner voor NEC

Trainer Cees Lok moest het in Enschede stellen zonder de geblesseerde Romano Denneboom. Hij werd vervangen door Rutger Worm. Andrzej Niedzielan speelde afgelopen woensdag een interland met Polen en keerde terug met een lichte knieblessure. De Pool startte vanaf de bank en zijn plaats in de basiself werd overgenomen door Robbie Wielaert.

Net als vorige week stond de organisatie van NEC als een huis. In de eerste helft kwam FC Twente niet in zijn spel. De beste kans was voor NEC via Edgar Barreto die na een kwartier op aangeven van Tininho op de lat kopte. Even later was Barreto opnieuw dichtbij een goal met een lob vanaf de middenlijn. Twente-doelman kon de bal ternauwernood over tikken. Gábor Babos werd in de eerste helft maar één keer echt op de proef gesteld na een inzet van Brama.

Vlak voor rust werd Bart van den Eede vervangen door Guillano Grot.

Na rust werd FC Twente sterker onder impuls van invaller Gakhokidze. N’Kufo en diezelfde Gakhokidze kregen kansen maar vonden Babos op hun weg. In die fase leek NEC door veelvuldig terug te zakken de problemen over zich af te roepen. Het verdedigingsduo Wisgerhof-Olsson hield echter prima stand. Uitblinker bij NEC was doelman Babos die N’Kufo, ex-NEC’er Schuurman en Culina van scoren afhield.

Na iets meer dan een uur werd Rutger Worm vervangen door Andrzej Niedzielan. Door deze wissel werd NEC aanvallend wat gevaarlijker. Niedzielan gaf onder andere een assist op Tininho, maar de Brazilliaan had het vizier toen nog niet op scherp staan. Majstorovic en Culina misten goede kansen namens FC Twente voordat Tininho met een fraai en hard schot met rechts vanuit de korte hoek doelman Pasveer verschalkte: 0 – 1.

In de slotfase kreeg Björn van der Doelen ook zijn eerste speelminuten van het seizoen. Tegen zijn oude club kwam hij in het veld voor Robbie Wielaert.

Door deze overwinning staat NEC in ieder geval één dag op de derde plaats met 4 punten uit 2 duels. Volgende week zaterdag komt RKC Waalwijk op bezoek in het McDOS Goffertstadion.

Opstellingen:
FC Twente : Pasveer, Schuurman (83′ Shoukov), Zomer, Majstorovic, Heubach, Niemeyer, Culina, Brama, Bakircioglü (46′ Gakhokidze), N’Kufo, Touma.

NEC : Gábor Babos; Muslu Nalbantoglu, Peter Wisgerhof, Jonas Olsson, Jeffrey Leiwakabessy; Saïd Boutahar, Edgar Barreto, Robbie Wielaert (86′ Van der Doelen); Rutger Worm (62′ Andrzej Niedzielan), Bart van den Eede (44′ Guillano Grot), Tininho.

Bron: NEC-Nijmegen.nl