Adriaanse houdt vast aan basisteam

Co Adriaanse heeft geleerd van het recente verleden. De trainer van koploper AZ start vanavond tegen NEC de tweede helft van het seizoen met het team dat de Alkmaarse ploeg vóór de winterstop verrassend naar de top van de ranglijst voerde.


“Die spelers hebben AZ op de eerste plaats gebracht en zij spelen dus’, zei Adriaanse gisteren na de laatste training in de Alkmaarderhout. Begin van het seizoen week de coach nog van dat principe af.


Voor het eerst sinds bijna een kwart eeuw behaalde AZ vorig jaar weer eens Europees voetbal, maar desondanks wijzigde Adriaanse in de eerste wedstrijd tegen Heerenveen zijn ploeg op een aantal plaatsen. De nieuwe aanwinsten Ramzi, Sektiou en Jaliens kregen de voorkeur boven oudgedienden als Van Galen, Perez en De Cler.


Adriaanse benadrukte overigens dat een aantal reserves dicht tegen de basisformatie aan zit. “Sektioui, Lindenberg en Elkhattabi, maar ook Jaliens zijn zo inzetbaar.’ De bank van AZ is zo sterk bezet dat geen plaats kan worden ingeruimd voor de jonge talenten.


Bij Jong Oranje is de Alkmaarse club zelfs hofleverancier. “Ik ben erg gecharmeerd van een speler als Haris Menunjadin. Ik zou hem graag een keer willen brengen, want hij kan een sensatie worden’, aldus Adriaanse.


Bron: Ad Sportwereld

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan