Wanneer houdt het op?

De voetbalsupporter is al langer vogelvrij verklaard, maar de laatste tijd gooien justite en andere beleidsmakers echt alle gêne van zich af!

Eerder berichtten we al dat de ADO-supporter die met ontbloot geslachtsdeel op de foto met burgemeester Deetman stond, een stadionverbod heeft gekregen. Nu blijkt (dat is althans in De Haagsche Courant te lezen) dat ook degene die de foto heeft gemaakt gezocht wordt. Binnenkort moet je nog uitkijken, dat je geen foto’s neemt of beelden draait van ongeregeldheden tijdens een wedstrijd omdat je dan zelf als relschopper wordt aangemerkt! De NOS en SBS6 zijn alvast gewaarschuwd!

Ook in Amsterdam is men met een campagne bezig, die in een fascistische samenleving niet zou misstaan. Naar nu blijkt heeft de Amsterdamse politie, naar eigen zeggen in opdracht van het Openbaar Ministerie, bij Opsporing Verzocht in ieder geval één relschopper in beeld gebracht, die al was aangehouden en zelfs al een verklaring had afgelegd. De advocaat van deze persoon vraagt zich, terecht, hardop af wat hiervan de reden kan zijn, anders dan een beleid van het publiekelijk aan de schandpaal nagelen van voetbalsupporters.

Het OM en de politie lijken hiermee, uiteraard geheel buiten wet en rechtsstaat om, terug te grijpen naar methoden uit de Middeleeuwen, zij het met zeer moderne middelen als televisie en internet. En natuurlijk hebben het OM en de politie inmiddels excuses aangeboden: ‘dit had niet mogen gebeuren en we betreuren het’. Waar kennen we dat toch van……? (tho)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan