Voortvarend begin van NEC

NEC is de nieuwe competitie voortvarend begonnen. De ploeg won op eigen veld met 2-0 van Willem II, een stand die al na twintig minuten op het scorebord stond in Nijmegen. De frisse indruk, die NEC op de eerste speeldag maakte, stak schril af tegen de wanorde aan Tilburgse zijde.

Trainer Neeskens lijkt met zijn gewijzigde selectie eerder de beste formule naar succes te hebben gevonden dan zijn collega Maaskant die met hetzelfde probleem kampt. “We speelden pas de tweede wedstrijd in deze formatie, maar we hebben vooral in de eerste helft goed voetbal laten zien”, aldus Neeskens. “Ik ben bijzonder blij.”

Beide clubs begonnen zaterdagavond met vijf nieuwe gezichten. De Nijmegenaren kwamen beter uit het zomerreces dan Willem II, dat ondanks de recente transfer van Redan aanvallende zorgen houdt. “Daar moeten we nog flink aan werken”, aldus de verliezende trainer. Collega Neeskens, die beschikt over een brede en redelijk uitgebalanceerde selectie, kan vooral aan Boutahar en Denneboom nog veel plezier gaan beleven. Het waren niet toevallig de twee doelpuntenmakers, beide keren al in de openingsfase.

Boutahar raakte in de zevende minuut de bal slechts half na een door Niedzielan doorgekopte inworp van Tininho, maar de onzekere Moens bleef het antwoord schuldig. De rentree in de competitie van doelman Moens, die na een financieel conflict met AZ-opperbaas Dirk Scheringa anderhalf jaar niet in actie kwam, was verre van imposant. De 2-0 van Denneboom ontstond opnieuw door toedoen van Boutahar, die de bal uit een vrije trap panklaar op diens hoofd legde. NEC had een dag tevoren nog speciaal op het uitvoeren van standaardsituaties getraind, Willem II was niet oplettend genoeg. “Ik ben erg teleurgesteld in de manier waarop we twee doelpunten tegen kregen”, zei de verliezende trainer Maaskant na afloop.

Middenvelder Boutahar was bedrijvig en inventief en Denneboom straalde tegen zijn voormalige ploeggenoten dreiging uit. De rechterspits, die vorig seizoen door Heerenveen werd verhuurd aan Willem II en in 25 wedstrijden vijf keer scoorde, werd door de Nijmeegse club gekocht van de Friezen. Hij werd een kwartier voor tijd vervangen door Simr en kreeg een dankbaar applaus van het publiek in de Goffert. Na afloop vergat hij niet ook de fans uit Tilburg nog uit te zwaaien.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan